topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Teriyakiglaseret ørred

Teriyakiglaseret ørred

med agurkesalat og ingefærris

Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.

Ugens fisk overrasker med masser af spændende tilbehør, som kommer til at blive en ny favorit for hele familien. Vi steger ørred sprød, og vender den derefter i teriyakiglace. Samtidig laver vi velduftende ingefærris og en spændende agurkesalat med spinat, gulerod og ristede sesamfrø. Vi serverer herlighederne med asiatisk mayonnaise, og så er maden færdig.

Tags:
Hurtig
Mælkefri
Mælkefri
Allergener:
Fisk
Gluten
Hvede
Soja
Sesam
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Ørred

(Indeholder Fisk)

75 g

Teriyakisauce

(Indeholder Gluten, Hvede, Soja)

150 g

Jasminris

1 stk

Ingefær

10 g

Sesamfrø

(Indeholder Sesam Kan indeholde Byg, Kamut, Nødder, Havre, Jordnødder, Rug, Spelt, Hvede)

30 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

1 stk

Agurk

½ stk

Lime

1 stk

Gulerod

25 g

Asiatisk mayonnaise

(Indeholder Sesam, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Hvede)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olivenolie (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 2)

¼ tsk

Sukker (trin 2)

1 spsk

Vand (trin 4)

½ spsk

Olivenolie (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3420 kJ
Kalorier (kcal)817 kcal
Fedt40.3 g
Mættet fedt3.6 g
Kulhydrat79.5 g
Sukker15.2 g
Protein33 g
Salt4.4 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Lav ingefærris
1

Riv ingefær (uskrællet) fint.

Opvarm olivenolie [½ spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.

Svits ingefær [2 tsk | 4 tsk] i 30 sek, eller indtil velduftende. 

Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered grøntsager
2

Skyl spinat.

Skær agurk i 2 cm tern.

Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.

Halver lime [½ stk, 2P].

Pisk olivenolie [1 spsk | 2 spsk], limesaft [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk] sammen i en stor skål.

 

Steg fisk
3

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.

Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt.

Steg fisk med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend fisk, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt. 

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mat i midten.

Bland teriyakisauce
4

Imens, bland teriyakisauce og vand [1 spsk | 2 spsk] i en lille skål.

Lav agurkesalat
5

Tag panden af varmen.

Tilsæt teriyakisauce, og vend så fisken er dækket.

Vend spinat, gulerod, agurk og sesamfrø i skålen med dressing lige inden servering. 

Server
6

Kom hver portion ris i en lille skål, og pres let sammen. Placer en tallerken ovenpå, og vend på hovedet, så risen får form som en kuppel. Fortsæt med risen til resten af portionerne.

Anret ris, fisk og sauce på tallerkener.

Top med asiatisk mayonnaise [½ pakke, 2P].

Server med agurkesalat.