topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Teriyaki laksebowl

Teriyaki laksebowl

med sprøde grøntsager og sesammayonnaise

Teriyakisauce er en mørk, tyk japansk sauce, med en karakteristisk smag, som er blevet meget populær verden over. I aften bruger vi den til laks, som vi steger og derefter vender med teriyakisauce. Skønt tilbehør er luftige ris, frisk agurk med sesamfrø og kålsalat med lime.

Tags:
Hurtig
Mælkefri
Allergener:
Fisk
Gluten
Hvede
Soja
Sesam
Sennep
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Langkornede hvide ris

250 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

1 stk

Agurk

½ stk

Lime

150 g

Kålblanding, skåret

(Kan indeholde Selleri)

75 g

Teriyakisauce

(Indeholder Gluten, Hvede, Soja)

10 g

Sesamfrø

(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)

50 g

Sort sesammayonnaise

(Indeholder Sennep, Soja, Gluten, Hvede, Sesam, Æg)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)825 kcal
Energi (kJ)3454 kJ
Fedt39.5 g
Mættet fedt5.8 g
Kulhydrat79.7 g
Sukker15 g
Protein35 g
Salt4.1 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde.

Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min.

Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering. 

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler. 

Steg laks
2

Imens, opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Dub laks tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt.

Steg laks med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend laks, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Tilsæt teriyakisauce
3

Imens, hak agurk groft.

Halver lime [½ stk, 2P].

Tilsæt teriyakisauce og et skvæt vand til stegepanden, når laksen er færdig, og vend indtil dækket.

Server
4

Anret ris, laks, kålblanding og agurk i dybe tallerkener.

Krydr agurk med et nip salt, og drys agurk og laks med sesamfrø.

Top kål med et skvæt limesaft og en smule olivenolie. 

Server med sesammayonnaise.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image