Sydøstasiatisk svine- og kalvekød
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sydøstasiatisk svine- og kalvekød

Sydøstasiatisk svine- og kalvekød

med hvidløgskogte ris og stegte grøntsager

Det sydøstasiatiske køkken kendetegnes ved retter, der er nemme at tilberede med forskellige stærke aromatiske komponenter. Du får et eksempel på dette med denne spændende opskrift med masser af lækre ingredienser. Hvidløgsris passer sig selv på komfuret, imens vi steger kød og grøntsager med asiatiske krydderier, og blander en cremet dressing med mayo og soja. Det bliver ikke nemmere end dette at lave asiatisk mad!

Tags:
Hurtig
Børnevenlig
Mælkefri
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Sennep
Sesam
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Hvidløgsfed

150 g

Jasminris

1 stk

Agurk

1 stk

Gulerod

1 stk

Pak choi

250 g

Hakket svine-/kalvekød

4 g

Ga-Laksa

12.5 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

50 g

Sort sesammayonnaise

(Indeholder Sennep, Soja, Gluten, Hvede, Sesam, Æg)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olivenolie (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 4)

1 tsk

Sukker (trin 5)

½ spsk

Olivenolie (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)736 kcal
Energi (kJ)3079 kJ
Fedt34.9 g
Mættet fedt7.5 g
Kulhydrat72.6 g
Sukker9.9 g
Protein33.4 g
Salt5.8 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog hvidløgsris
1

Pres eller hak hvidløg fint.

Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en gryde på middel varme.

Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler. 

Forbered råvarer
2

Imens, skær agurk i tynde skiver, og krydr med et nip salt.

Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver.

Hak pak choi groft.

Bland sojamayonnaise
3

Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg gulerod i 3-4 min, eller indtil møre.

Tilsæt pak choi, og steg videre i 2 min.  

Krydr med et nip salt og peber, og overfør til en skål.

Steg kød
4

Opvarm samme stegepande (tilsæt en smule olivenolie ved behov) på middelhøj varme.

Steg hakket svine-/kalvekød med Ga-Laksa og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 4-5 min, eller indtil brunet.

VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Tilsæt grøntsager
5

Tilsæt gulerod, pak choi, sojasauce [1/2 pakke, 2P] og sukker [1 tsk | 2 tsk] til stegepanden, og steg i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.

Smag til med salt og peber.

Server
6

Anret hvidløgsris i dybe tallerkener.

Top med kød, grøntsager og agurk.

Dryp med sesammayonnaise.