HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSydøstasiatisk Svine Og Kalvekød
topBanner
Sydøstasiatisk svine- og kalvekød

Sydøstasiatisk svine- og kalvekød

med hvidløgskogte ris og stegte grøntsager

Det sydøstasiatiske køkken kendetegnes ved retter, der er nemme at tilberede med forskellige stærke aromatiske komponenter. Du får et eksempel på dette med denne spændende opskrift med masser af lækre ingredienser. Hvidløgsris passer sig selv på komfuret, imens vi steger kød og grøntsager med asiatiske krydderier, og så topper vi med sesammayonnaise og agurk. Det bliver ikke nemmere end dette at lave asiatisk mad!

Tags:HurtigBørnevenlig
Allergener:GlutenSojaSennepSesamÆg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 stk

Hvidløgsfed

150 g

Jasminris

1 stk

Agurk

1 stk

Gulerod

200 g

Pak choi

250 g

Hakket svine-/kalvekød

4 g

Ga-Laksa

12.5 ml

Sojasauce

(IndeholderGluten, Soja)

50 g

Sort sesammayonnaise

(IndeholderGluten, Soja, Sennep, Sesam, Æg)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olivenolie (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 4)

1 tsk

Sukker (trin 5)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)703 kcal
Energi (kJ)2941 kJ
Fedt31.19 g
Mættet fedt6.9 g
Kulhydrat72.59 g
Sukker9.9 g
Protein33.42 g
Salt5.7 g
arrow down iconarrow down icon
Stegepande
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Pres eller hak hvidløg fint. Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en gryde på middel varme. Svits hvidløg i 30 sek. Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

2

Skær agurk i tynde skiver, og krydr med et nip salt. Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver. Hak pak choi groft.

3

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg gulerod i 3-4 min, eller indtil blød. Tilsæt pak choi, og steg videre i 2 min. Krydr med et nip salt og peber, og overfør til en skål.

 

4

Opvarm en smule olivenolie (ved behov) i samme stegepande på middelhøj varme. Steg svine-/kalvekød, Ga-Laksa og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 3-4 min, eller indtil brunet. VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

5

Tilsæt gulerod, pak choi, sojasauce [1/2 pakke, 2P] og sukker [1 tsk | 2 tsk] til stegepanden, og steg i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet. Smag til med salt og peber.

6

Anret hvidløgsris i dybe tallerkener. Top med kød, grøntsager og agurk. Dryp med sesammayonnaise.