
Sydøstasiatisk kyllingelaksa
med fyldige nudler og cremet kokossauce
I aften laver vi en skøn sydøstasiatisk kyllingelaksa med gulerod, pak choi, kokosmælk, karry, hvidløg, soja og vores færdiglavede krydderiblanding, som vi kalder Ga-Laksa. Vi blander vores laksa med fyldige fuldkornsnudler og topper med grøn pak choi og chili.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
300 g
Kyllingebryststrimler
1 stk
Pak choi
2 stk
Gulerod
1 stk
Hvidløgsfed
4 g
Ga-Laksa
4 g
Curry-on
½ g
Chiliflager
150 g
Fuldkornsnudler
(Indeholder Hvede, Gluten)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
100 ml
Kokosmælk
Ikke inkluderet i din måltidskasse
½ spsk
Olivenolie (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
Fremgangsmåde

Bring en stor gryde med saltet vand i kog. Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. Krydr kylling med et nip salt, og steg i 4-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt. Overfør til en tallerken. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Skær pak choi i 2 cm tern (adskil den grønne del fra den hvide). Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm tern. Pres eller hak hvidløg fint.

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme. Steg gulerod og det hvide pak choi i 2-3 min. Tilsæt hvidløg, Ga-Laksa, Curry-on, et nip chiliflager, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et nip peber, og steg videre i 1 min. TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.

Tilsæt nudler til gryden med kogende vand, og kog i 1-2 min, eller indtil bløde. Gem en smule nudelvand [1/2 dl |1 dl], og hæld resten fra.

Sænk til middel varme. Tilsæt kylling, kokosmælk [½ pakke, 2P], sojasauce og nudelvand, og lad simre i 2-3 min. Tilsæt nudler, og vend med sauce. TIP: Bland alt i gryden, hvis der ikke er plads i stegepanden.

Anret kyllingelaksa i dybe tallerkener. Top med det grønne pak choi. Drys med et nip chiliflager.