Skip to main content
Svinemørbradgryde
Svinemørbradgryde

Svinemørbradgryde

med vilde ris, peberfrugt og kruspersille

4.3
(146)

I dag laver vi en vidunderlig svinekødsgryde med peberfrugt, hvidløg, rødløg og gulerod. Gryden bliver cremet af fløde, og får en skøn smag af vores færdiglavede krydderiblanding Ay Cajun-ba. Vi serverer gryden med kogte vilde ris og pynter med persille.

Allergener:
Mælk
Sulfitter

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Vilde basmatiris

1 stk

Peberfrugt

1 stk

Gulerod

½ pakke

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

4 g

Ay Cajun-ba

(Indeholder: Sulfitter)

250 g

Svinemørbrad

4 g

Bouillon

1 stk

Løg

1 stk

Hvidløgsfed

¼ dåse

Tomatpuré

2 stk

Tomat

1 pose

Timian

1 g

Chiliflager

1 pose

Kruspersille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 1)

Næringsindhold

Kalorier (kcal)618 kcal
Energi (kJ)2587 kJ
Fedt15.7 g
Mættet fedt7.4 g
Kulhydrat78.7 g
Sukker17.6 g
Kostfibre10.5 g
Protein38.5 g
Salt3.2 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [¼ tsk | ½ tsk], og lad simre under låg på lav varme i 15 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering.

Forbered råvarer
2

Skær peberfrugt i ½ cm tykke strimler. Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm tern. Hak løg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Skær tomat i tern. Hak timian [2 stilke | 4 stilke] og persille fint. Skær svinemørbrad i 1 cm tykke skiver på et andet skærebræt. 

Steg kød
3

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på høj varme. Tilsæt svinemørbrad, krydr med et nip salt* og peber*, og steg i 1-2 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt. Overfør til en tallerken.

Steg grøntsager
4

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Tilsæt løg, hvidløg og Ay Cajun-ba, og steg i 1-2 min. Tilsæt peberfrugt og gulerod, og steg videre i 5-6 min. Tilsæt madlavningsfløde [½ pakke, 2P], grøntsagsbouillon, tomatpuré [½ spsk | 1 spsk], tomat og timian, og lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet. TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis saucen er for tyk. 

Tilsæt kød
5

Tilsæt svinemørbrad, og rør rundt i 30 sek, eller indtil gennemvarmet. Krydr med et nip salt* og et stort nip peber*. TIP: Tilsæt et nip chiliflager, hvis du er glad for stærk mad.

Server
6

Anret ris på tallerkener. Top med svinemørbradgryde. Drys med persille.