
I dag laver vi en vidunderlig svinekødsgryde med peberfrugt, hvidløg, rødløg og gulerod. Gryden bliver cremet af fløde, og får en skøn smag af vores færdiglavede krydderiblanding Ay Cajun-ba. Vi serverer gryden med kogte vilde ris og pynter med persille.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
150 g
Vilde basmatiris
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Gulerod
½ pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder: Mælk)
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder: Sulfitter)
250 g
Svinemørbrad
4 g
Bouillon
1 stk
Løg
1 stk
Hvidløgsfed
¼ dåse
Tomatpuré
2 stk
Tomat
1 pose
Timian
1 g
Chiliflager
1 pose
Kruspersille
3 dl
Vand (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 1)

Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [¼ tsk | ½ tsk], og lad simre under låg på lav varme i 15 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering.

Skær peberfrugt i ½ cm tykke strimler. Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm tern. Hak løg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Skær tomat i tern. Hak timian [2 stilke | 4 stilke] og persille fint. Skær svinemørbrad i 1 cm tykke skiver på et andet skærebræt.

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på høj varme. Tilsæt svinemørbrad, krydr med et nip salt* og peber*, og steg i 1-2 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt. Overfør til en tallerken.

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Tilsæt løg, hvidløg og Ay Cajun-ba, og steg i 1-2 min. Tilsæt peberfrugt og gulerod, og steg videre i 5-6 min. Tilsæt madlavningsfløde [½ pakke, 2P], grøntsagsbouillon, tomatpuré [½ spsk | 1 spsk], tomat og timian, og lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet. TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis saucen er for tyk.

Tilsæt svinemørbrad, og rør rundt i 30 sek, eller indtil gennemvarmet. Krydr med et nip salt* og et stort nip peber*. TIP: Tilsæt et nip chiliflager, hvis du er glad for stærk mad.

Anret ris på tallerkener. Top med svinemørbradgryde. Drys med persille.

