HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSvinemørbradgryde
topBanner
Svinemørbradgryde

Svinemørbradgryde

med vilde ris, peberfrugt og kruspersille

I dag laver vi en vidunderlig svinekødsgryde med peberfrugt, hvidløg, rødløg og gulerod. Gryden bliver cremet af fløde, og får en skøn smag af vores færdiglavede krydderiblanding Ay Cajun-ba. Vi serverer gryden med kogte vilde ris og pynter med persille.

Allergener:sulfitterselleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Basmatiris, vilde

1 stk

Rød peberfrugt

1 stk

Gulerod

100 ml

Madlavningsfløde

4 g

Ay Cajun-ba

(Indeholdersulfitter)

250 g

Svinemørbrad

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

1 stk

Løg

1 stk

Hvidløgsfed

¼ dåse

Tomatpuré

2 stk

Tomat

1 pose

Timian

1 g

Chiliflager

1 pose

Kruspersille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand* (trin 1)

¼ tsk

Salt* (trin 1)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2587.03 kJ
Kalorier (kcal)618.315 kcal
Fedt15.7935 g
Mættet fedt7.4 g
Kulhydrat78.6574 g
Sukker17.9 g
Protein38.5378 g
Salt3.2 g
arrow down iconarrow down icon
Stegepande
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [¼ tsk | ½ tsk], og lad simre under låg på lav varme i 15 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering.

2

Skær peberfrugt i ½ cm tykke strimler. Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm tern. Hak løg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Skær tomat i tern. Hak timian [2 stilke | 4 stilke] og persille fint. Skær svinemørbrad i 1 cm tykke skiver på et andet skærebræt. 

3

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på høj varme. Tilsæt svinemørbrad, krydr med et nip salt* og peber*, og steg i 1-2 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt. Overfør til en tallerken.

4

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Tilsæt løg, hvidløg og Ay Cajun-ba, og steg i 1-2 min. Tilsæt peberfrugt og gulerod, og steg videre i 5-6 min. Tilsæt madlavningsfløde [½ pakke, 2P], grøntsagsbouillon, tomatpuré [½ spsk | 1 spsk], tomat og timian, og lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet. TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis saucen er for tyk. 

5

Tilsæt svinemørbrad, og rør rundt i 30 sek, eller indtil gennemvarmet. Krydr med et nip salt* og et stort nip peber*. TIP: Tilsæt et nip chiliflager, hvis du er glad for stærk mad.

6

Anret ris på tallerkener. Top med svinemørbradgryde. Drys med persille.