I aften skal vi have kød, kartofler, sauce og salat! Mørt svinekød får en fantastisk smag, når det steges i ovnen krydret med vores færdige krydderiblanding Hvide Løjer & Urter. Både sødt og syrligt tilbehør er en lækker æblesalat med valnødder. Vi serverer vores sprøde svinekød med kogte kartofler og en dejligt cremet basilikumflødesauce.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Hvide Løjer & Urter
1 stk
Hvidløgsfed
1 pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
1 pose
Basilikum
250 g
Svinemørbrad
400 g
Små kartofler
60 g
Blandet salat
1 stk
Æble
4 g
Kyllingebouillon
20 g
Valnødder
(Indeholder Nødder Kan indeholde Sesam, Jordnødder)
¼ tsk
Salt (trin 5)
¼ spsk
Olivenolie (trin 5)
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Bring en stor gryde med saltet vand i kog. Kog kartofler i 15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og krydr med et nip salt og peber. Stil til side med låg på for at holde på varmen.
Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på høj varme. Krydr svinemørbrad med Hvide Løjer & Urter og et nip salt, og steg i 1-2 min på hver side. Overfør til en bageplade med bagepapir, og steg i ovnen i 12-13 min. Overfør til et skærebræt, og dæk til med sølvpapir indtil servering.
Hak basilikum fint. Skær æble i tynde, halve skiver. Skyl salat under koldt vand i et dørslag.
Vend salat og æble i en stor skål, og krydr med et nip salt og peber. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
Pres eller hak hvidløg fint. Opvarm olivenolie [1/4 spsk | 1/2 spsk] i samme stegepande på middel varme. Svits hvidløg i 1-2 min. Tilsæt madlavningsfløde, kyllingebouillon og basilikum (gem lidt til anretning), og lad simre i 1-2 min. Krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et stort nip peber. Skær svinemørbrad i 2 cm skiver.
Anret kartofler, svinemørbrad og salat på tallerkener. Dryp med basilikumsauce. Top salat med valnødder. Drys med resterende basilikum.