Skip to main content
Superhelte-tallerken med kyllingebryst
Superhelte-tallerken med kyllingebryst

Superhelte-tallerken med kyllingebryst

En version til børn, en til voksne

Med vores børnevenlige koncept bliver familiemiddage nemme at tilpasse, så alle får glæde af måltidet. Børnene kan nyde de enkle og milde smage, mens forældrene kan tilføje det lille ekstra, der gør retten til deres egen. Enhver superhelt har brug for lækker aftensmad for at holde sig sund og stærk! Derfor indeholder aftenens superheltetallerken krydret kyllingebryst, bagt sød kartoffel og stegt broccoli og peberfrugt. Til seje og modige børn er også der urte-gremolata, som smager fantastisk oven på kyllingen! Vi serverer hele herligheden med citrusfrugtbåde og yoghurt til at dyppe i.

Tags:
Hvedefri
Børnevenlig
Proteinrig
Max 50g kulhydrater
Comfort Food
Allergener:
Mælk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

280 g

Kyllingebryst

200 g

Broccolini

1 stk

Bredbladet persille

10 g

Græskarkerner

(Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder, Sesam)

2 g

Røget paprika

450 g

Sød kartoffel

75 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

4 g

Panamad

1 stk

Citrusfrugt

½ stk

Grøn peberfrugt

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

¼ tsk

Salt til kød

1 spsk

Olie til grøntsager

2 spsk

Olie til gremolata

¼ tsk

Salt til gremolata

Næringsindhold

Energi (kJ)2826 kJ
Kalorier (kcal)676 kcal
Fedt30.2 g
Mættet fedt6.9 g
Kulhydrat50.7 g
Sukker7.3 g
Kostfibre8.4 g
Protein46.7 g
Salt3.3 g
Potassium122.9 mg
Calcium11.1 mg
Iron0.6 mg

Fremgangsmåde

Bag søde kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær sød kartoffel (uskrællet) i 2 cm tern. 

Fordel på den ene side af en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med Panamad, salt og et nip peber, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Brun kylling
2

Imens, opvarm en stor stegepande på middelhøj varme. 

Rist græskarkerner i 3-4 min, eller indtil gyldne. Overfør til en lille skål.

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme. 

Steg kylling med salt og røget paprika i 2 min på hver side, eller indtil brunet. 

VIGTIGT: I denne opskrift bruges halvdelen af mængden af visse ingredienser – dobbelttjek ingredienslisten!

Færdigbag kylling
3

Overfør kylling til den anden side af bagepladen, og bag i ovnen i 11-12 min, eller indtil gennemtilberedt, når kartoflerne har 15 min tilbage.

Skær peberfrugt i 2 cm tern.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Steg broccoli
4

Imens, opvarm olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme. 

Steg broccolini og peberfrugt i 5-6 min, eller indtil møre. 

TIP: Tilsæt et skvæt vand, så går tilberedningen hurtigere!

Lav gremolata
5

Hak persille og græskarkerner fint.

Skær citrusfrugt i både.

Bland olivenolie, et stort skvæt citrusfrugt, persille, græskarkerner, salt og et nip peber i en lille skål.

Server
6

Anret sød kartoffel, kylling, broccolini og peberfrugt på tallerkener.

Top kylling med gremolata til de voksne.

Server med yoghurt og resterende citrusfrugtbåde.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image