Skip to main content
Striploin steak

Striploin steak

med grønne bønner & pommes dauphinoise

4.3
(335)

En luksus weekendret, perfekt til gæster, eller bare når familien skal forkæles lidt ekstra. Supermør striploin steak, som I steger lige som I bedst kan lide den. Lækkert tilbehør er stegte grønne bønner med hvidløg, cremet pommes dauphinoise og en fantastisk rødvinssauce.

Allergener:
Mælk
Sulfitter

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

150 g

Grønne bønner

2 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Løg

1 pakke

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

4 g

Bouillon

60 g

Rødvinssauce

(Indeholder: Sulfitter)

20 g

Finrevet ost

300 g

Angus Striploin

Ikke inkluderet i din måltidskasse

efter behov

Smør (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 1)

½ dl

Vand (trin 5)

2 spsk

Mælk (trin 2)

Næringsindhold

Kalorier (kcal)766.7 kcal
Energi (kJ)3208 kJ
Fedt40.5 g
Mættet fedt19.9 g
Kulhydrat58.9 g
Sukker13.6 g
Kostfibre5.9 g
Protein41.5 g
Salt3 g

Fremgangsmåde

Forbered råvarer
1

Tag bøffer ud af køleskabet. Tænd ovnen på 200°C/180°C varmluft. Bring en stor gryde med letsaltet vand* i kog. Skær kartofler (uskrællet) i 1/2 cm tynde skiver. Kog i 6-8 min, og hæld vand fra. Skær løg i tynde skiver. Pres eller hak hvidløg fint.

Lav pommes dauphinoise
2

Fordel halvdelen af kartoflerne i et ildfast fad. Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg løg i 3-4 min. Tilsæt halvdelen af hvidløg, og steg i 1 min. Tilsæt mælk* [2 tbsp | 4 tbsp], grøntsagsbouillon, madlavningsfløde og en klat smør*, bring i kog, og hæld ud over kartoflerne i det ildfaste fad. Fordel resterende kartofler ovenpå. Drys med revet ost, og bag i ovnen i 20-25 min. 

Steg bøffer
3

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på høj varme, når kartoflerne har 10 min tilbage i ovnen. Krydr bøffer med et nip salt* og peber*, og steg i 1 min på hver side. Skru ned til middelhøj varme, og steg i 1-2 min på hver side for medium-rare. Overfør til en tallerken, og dæk til med sølvpapir. TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt. VIGTIGT: Bøffen er sikker at spise, når den har en flot stegeskorpe på begge sider.

Steg bønner
4

Skyl bønner under koldt vand* i en si. Opvarm en smule olivenolie* i en anden stegepande på middelhøj varme. Tilsæt bønner, krydr med salt* og peber*, og steg i 2 min. Tilsæt resterende hvidløg, og steg under omrøring i 1 min.

Lav rødvinssauce
5

Opvarm stegepanden (som blev brugt til at stege bøfferne) på middelhøj varme. Tilsæt rødvinssauce og vand* (se ingrediensliste), rør godt rundt, og lad simre i 1-2 min. Tilsæt kødsaft fra tallerkenen med bøfferne.

Server
6

Anret bøffer og pommes dauphinois på tallerkener. Server med bønner og rødvinssauce.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image