En luksus weekendret, perfekt til gæster, eller bare når familien skal forkæles lidt ekstra. Supermør striploin steak, som I steger lige som I bedst kan lide den. Lækkert tilbehør er stegte grønne bønner med hvidløg, cremet pommes dauphinoise og en fantastisk rødvinssauce.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Grøntsagsbouillon
500 g
Kartofler
150 g
Grønne bønner
2 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Løg
200 ml
Madlavningsfløde
60 g
Rødvinssauce
(Indeholder Sulfitter)
20 g
Finrevet ost
300 g
Angus Striploin
½ dl
Vand
Tag bøffer ud af køleskabet. Tænd ovnen på 200°C/180°C varmluft. Bring en stor gryde med letsaltet vand* i kog. Skær kartofler (uskrællet) i 1/2 cm tynde skiver. Kog i 6-8 min, og hæld vand fra. Skær løg i tynde skiver. Pres eller hak hvidløg fint.
Fordel halvdelen af kartoflerne i et ildfast fad. Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg løg i 3-4 min. Tilsæt halvdelen af hvidløg, og steg i 1 min. Tilsæt vand* (se ingrediensliste), grøntsagsbouillon og madlavningsfløde. Bring i kog, og hæld ud over kartoflerne i det ildfaste fad. Fordel resterende kartofler ovenpå. Drys med revet ost, og bag i ovnen i 20-25 min.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på høj varme, når kartoflerne har 10 min tilbage i ovnen. Krydr bøffer med et nip salt* og peber*. Steg i 1 min på hver side. Skru ned til middelhøj varme, og steg i 1-2 min på hver side for medium-rare. Overfør til et rent skærebræt, dæk med sølvpapir og lad hvile i et par min. TIP: Steg i yderligere 1-2 min, hvis du vil have bøfferne mere stegt. VIGTIGT: Bøffen er sikker at spise, når den har en flot stegeskorpe på begge sider.
Skyl bønner under koldt vand* i en si. Opvarm en smule olivenolie* i en anden stegepande på middelhøj varme. Tilsæt bønner, krydr med salt* og peber*, og steg i 2 min. Tilsæt resterende hvidløg, og steg under omrøring i 1 min.
Opvarm stegepanden (som blev brugt til at stege bøfferne) på middelhøj varme. Tilsæt rødvinssauce og vand* (se ingrediensliste). Rør godt rundt, og lad simre i 1-2 min. Tilsæt kødsaft fra tallerkenen med bøfferne.
Anret bøffer og pommes dauphinois på tallerkener. Server med bønner og rødvinssauce.