topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Striploin steak

Striploin steak

med grønne bønner & pommes dauphinoise

En luksus weekendret, perfekt til gæster, eller bare når familien skal forkæles lidt ekstra. Supermør striploin steak, som I steger lige som I bedst kan lide den. Lækkert tilbehør er stegte grønne bønner med hvidløg, cremet pommes dauphinoise og en fantastisk rødvinssauce.

Allergener:
Mælk
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

150 g

Grønne bønner

2 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Løg

1 pakke

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

4 g

Grøntsagsbouillon

60 g

Rødvinssauce

(Indeholder Sulfitter)

20 g

Finrevet ost

300 g

Angus Striploin

Ikke inkluderet i din måltidskasse

efter behov

Smør (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 1)

½ dl

Vand (trin 5)

2 spsk

Mælk (trin 2)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)767 kcal
Energi (kJ)3208 kJ
Fedt40.49 g
Mættet fedt19.9 g
Kulhydrat58.86 g
Sukker13.6 g
Protein41.5 g
Salt3 g

Fremgangsmåde

Forbered råvarer
1

Tag bøffer ud af køleskabet. Tænd ovnen på 200°C/180°C varmluft. Bring en stor gryde med letsaltet vand* i kog. Skær kartofler (uskrællet) i 1/2 cm tynde skiver. Kog i 6-8 min, og hæld vand fra. Skær løg i tynde skiver. Pres eller hak hvidløg fint.

Lav pommes dauphinoise
2

Fordel halvdelen af kartoflerne i et ildfast fad. Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg løg i 3-4 min. Tilsæt halvdelen af hvidløg, og steg i 1 min. Tilsæt mælk* [2 tbsp | 4 tbsp], grøntsagsbouillon, madlavningsfløde og en klat smør*, bring i kog, og hæld ud over kartoflerne i det ildfaste fad. Fordel resterende kartofler ovenpå. Drys med revet ost, og bag i ovnen i 20-25 min. 

Steg bøffer
3

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på høj varme, når kartoflerne har 10 min tilbage i ovnen. Krydr bøffer med et nip salt* og peber*, og steg i 1 min på hver side. Skru ned til middelhøj varme, og steg i 1-2 min på hver side for medium-rare. Overfør til en tallerken, og dæk til med sølvpapir. TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt. VIGTIGT: Bøffen er sikker at spise, når den har en flot stegeskorpe på begge sider.

Steg bønner
4

Skyl bønner under koldt vand* i en si. Opvarm en smule olivenolie* i en anden stegepande på middelhøj varme. Tilsæt bønner, krydr med salt* og peber*, og steg i 2 min. Tilsæt resterende hvidløg, og steg under omrøring i 1 min.

Lav rødvinssauce
5

Opvarm stegepanden (som blev brugt til at stege bøfferne) på middelhøj varme. Tilsæt rødvinssauce og vand* (se ingrediensliste), rør godt rundt, og lad simre i 1-2 min. Tilsæt kødsaft fra tallerkenen med bøfferne.

Server
6

Anret bøffer og pommes dauphinois på tallerkener. Server med bønner og rødvinssauce.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image