
Har du aldrig hørt om gomasio? Det er et japansk krydderi lavet af sesamfrø og salt. I aften drysser vi hjemmelavet gomasio og frisk forårsløg på en skøn ret med udonnudler, grønne bønner og kødboller glaceret i asiatisk woksauce, sojasauce og ketchup.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
250 g
Hakket svine-/kalvekød
150 g
Udonnudler
(Indeholder: Gluten, Hvede)
75 g
Grønne bønner
1 stk
Hvidløgsfed
75 g
Asiatisk woksauce
(Indeholder: Gluten, Hvede, Sulfitter, Sesam, Soja)
1 stk
Forårsløg
10 g
Sesamfrø
(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder: Gluten, Hvede, Soja)
25 g
Rasp
(Indeholder: Gluten, Hvede)
4 g
Ga-Laksa
75 g
Spidskål, skåret
1 stk
Æg (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
2 spsk
Ketchup (step 3)

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Pres eller hak hvidløg fint.
Snit forårsløg fint.
Skær ender af grønne bønner [½ pose, 2P], og skær i 2 cm stykker.

Bland hakket svine-/kalvekød, Ga-Laksa, æg [1 stk | 2 stk], rasp og salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en stor skål.
Form fars til kødboller (4 pr. person), og overfør til en tallerken.

Bland sesamfrø med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] i 2-3 min i en lille skål.
Bland asiatisk woksauce, sojasauce og ketchup [2 spsk I 4 spsk] i en anden lille skål.

Kog nudler og grønne bønner i 4-6 min, eller indtil bløde.
Gem en smule nudelvand [1 dl | 2 dl], og hæld resten fra.
Skyl nudler under koldt vand i en si.
TIP: Kogevandet skal være salt som havvand.

Imens, opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg hvidløg i 30 sek. Tilsæt kødboller, og steg i 5-6 min. Tilsæt asiatisk sauceblanding, nudelvand, spidskål [1/2 pose, 2P], nudler og grønne bønner, og steg videre i 3-4 min, eller indtil kødbollerne er gennemstegte.
TIP: Tilsæt et ekstra skvæt vand, hvis saucen virker tyk.
VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Anret nudler i dybe tallerkener.
Top med kødboller og sauce.
Drys med forårsløg og gomasio.