Stegt steak og cremet svampesauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stegt steak og cremet svampesauce

Stegt steak og cremet svampesauce

med brunet forårsløg og rodfrugtfritter

Her byder vi på en spændende luksus ret, perfekt til en festlig lørdag aften. Vi skal nemlig lave supermør, perfekt stegt striploin steak. Vidunderligt tilbehør er fritter lavede af rodfrugter, sprødstegte forårsløg og en fantastisk svampesauce med masser af smør, fløde og persille.

Allergener:
Mælk
Soja
Gluten
Byg
Sennep
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Angus Striploin

300 g

Kartofler

100 g

Østershatte

1 stk

Hvidløgsfed

½ pose

Kruspersille

2 stk

Forårsløg

1 pakke

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

½ stk

Worcestershire sauce

(Indeholder Soja, Gluten, Byg, Sennep)

4 g

Kyllingebouillon

4 g

Jorden Rundt

(Indeholder Æg, Sennep)

1 stk

Pastinak

1 stk

Rødbede

1 stk

Gulerod

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3189 kJ
Kalorier (kcal)762 kcal
Fedt42.3 g
Mættet fedt21.7 g
Kulhydrat59.3 g
Sukker21.8 g
Protein41.3 g
Salt2.1 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag fritter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med salt.

Skær kartofler (uskrællet) og rodfrugter (uskrællet) til fritter.

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med Jorden Rundt og et nip salt og peber, og vend sammen.
 
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Forbered grøntsager
2

Hak svampe groft.

Pres eller hak hvidløg fint.

Hak persille [1/2 pose, 2P] fint.

Skær ender af forårsløg.

Steg forårsløg
3

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på høj varme, når rodfrugterne har 15 min tilbage i ovnen. 

Steg forårsløg i 3-5 min.

Krydr med et nip salt og peber, og overfør til en tallerken.

Steg bøffer
4

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande.

Steg bøffer i 1 min på hver side. Sænk til middelhøj varme, og steg videre i 1-2 min på hver side for medium-rare. Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.

TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.

Lav svampesauce
5

Smelt smør [1 spsk I 2 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg svampe og hvidløg i 3-4 min, eller indtil brunet.

Sænk til middel varme. Tilsæt madlavningsfløde, worcestershire sauce [1/2 pakke, 2P], kyllingebouillon, halvdelen af persille og et nip salt og peber, og lad simre i 2-3 min.

Skær bøffer i tynde skiver, og tilsæt kødsaft til saucen.

Server
6

Anret fritter, forårsløg og bøffer på tallerkener. 

Top bøffer med svampesauce.

Drys med resterende persille.