Stegt steak og bearnaisesauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stegt steak og bearnaisesauce

Stegt steak og bearnaisesauce

med bagte kartofler og gratinerede grøntsager

Så blev det endelig lørdag og tid til at forkæle familien med luksus kød og fantastiske tilbehør. I aften byder vi på en klassisk menu bestående af perfekt stegt steak, cremet bearnaisesauce og sprøde kartoffelbåde. Spændende tilbehør er grønne bønner og gulerødder, som gratineres med panko og ost.

Allergener:
Mælk
Gluten
Hvede
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Rumpsteak

500 g

Kartofler

4 g

Panamad

80 g

Bearnaisesauce

(Indeholder Mælk)

75 g

Grønne bønner

25 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

½ stk

Hvidløgsfed

1 stk

Gulerod

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 spsk

Olivenolie (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 1)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)5243 kJ
Kalorier (kcal)1253 kcal
Fedt37 g
Mættet fedt9.5 g
Kulhydrat62.7 g
Sukker8.5 g
Protein41.5 g
Salt2.5 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk]. 

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm både.

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, og krydr med Panamad, salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Forbered råvarer
2

Imens, pres eller hak hvidløg [1/2 stk, 2P] fint.

Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm stave.

Skær ender af grønne bønner [½ pose, 2P].

Bland hvidløg, panko, finrevet ost, olivenolie [2 spsk I 4 spsk], salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et nip peber i en lille skål.

Gratiner grøntsager
3

Fordel gulerod og grønne bønner i hver sin side på en anden bageplade med bagepapir, når kartoflerne har 15 min tilbage.

Top med ostepanering, og bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil grøntsagerne er møre og paneringen er gylden.

Steg bøffer
4

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg bøffer i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet.

Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.

TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.

Opvarm bearnaisesauce
5

Opvarm samme stegepande på middel varme, når grøntsagerne har 5 min tilbage i ovnen.

Tilsæt bearnaisesauce, vand [2 spsk] [4 spsk] og et nip salt og peber, og lad simre i 1-2 min, indtil gennemvarmet.

Skær bøffer i tynde skiver. 

Server
6

Anret kartofler, bøffer og grøntsager på tallerkener.

Top bøffer med bearnaisesauce og kødsaft fra foliepakken.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image