
Det italienske køkken byder på mange fantastiske, og meget enkle, retter. Denne kyllingesuppe er en af dem. Vi laver en klar suppe med grøntsager, Souvlaki-krydderi og kyllingefond, og tilsætter kyllingebryst og små orzo-pastaer. Prikken over i'et er en fantastisk aromatisk persillepesto, vi topper med klatter af.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
180 g
Orzo
(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Sennep, Soja)
1 stk
Løg
1 stk
Gulerod
1 stk
Tomat
280 g
Kyllingebryst
4 g
Souvlaki-krydderi
(Kan indeholde spor af: Sennep, Soja, Æg, Fisk, Sesam, Selleri, Krebsdyr, Mælk)
10 g
Kyllingefond
1 stk
Bredbladet persille
1 stk
Hvidløgsfed
20 g
Finrevet ost
(Indeholder: Mælk, Æg)
20 g
Solsikkekerner
(Kan indeholde spor af: Sesam, Nøtter, Jordnødder)
¼ tsk
Salt til kød
1 spsk
Olie til stegning
8 dl
Vand til suppe
½ tsk
Salt til suppe
3 spsk
Olie til pesto
¼ tsk
Salt til pesto

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Kog pasta i 8-9 min, eller indtil ‘al dente', og hæld vand fra.
TIP: Vandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.

Imens, hak løg og gulerod (uskrællet) fint.
Hak tomat groft.

Skær kylling i mindre stykker (3 pr. person) på et andet skærebræt.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling med salt og et nip peber i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet og gennemstegt.
Overfør til en tallerken.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Opvarm olivenolie i samme gryde på middelhøj varme.
Steg løg og gulerod i 2-3 min, eller indtil let bløde.
Tilsæt vand, Souvlaki-krydderi, kyllingefond, tomat, salt og et nip peber, og lad simre i 3-4 min, eller indtil grøntsagerne er møre.

Imens, hak persille fint.
Pres eller hak hvidløg fint.
Knus solsikkekerner (i pakken) med bunden af en pande på bordpladen.
Bland persille, hvidløg, solsikkekerner, finrevet ost, olivenolie, salt og et nip peber i en lille skål.
Tilsæt orzo og kylling til suppen, og lad simre i 1 min, eller indtil gennemvarmet.

Anret suppe i skåle.
Top med persillepesto.

