Laks er en fantastisk fisk som det er svært at mislykkes med, hvis man bare sørger for at ikke give den for lang tid. I aften steger vi laks krydret med cajunkrydderier, og serverer den med luftige basmatiris og en syrlig agurk-spinatsalat med limesaft. Vi topper herlighederne med spicy srirachamayo, og crunchy topping med peanuts, sesamfrø, chili, honning og sojasauce.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
25 g
Honning
1 stk
Lime
40 g
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
1 stk
Agurk
250 g
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
30 g
Spinat
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
150 g
Basmatiris
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
50 g
Vegansk srirachamayonnaise
½ g
Chiliflager
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Hvede, Byg, Nødder, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnødder, Havre, Rug)
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
1 spsk
Smør til glace
¼ tsk
Salt til fisk
1 spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
Bring vand i kog i en gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, hak peanuts groft.
Pres eller hak hvidløg fint.
Skyl spinat.
Skær agurk i tynde, halve skiver.
Skær lime i både.
Opvarm en mellemstor stegepande på middelhøj varme.
Rist sesamfrø i 2-3 min, eller indtil gyldne.
Tilsæt smør, hvidløg, peanuts, chiliflager, honning og sojasauce, og rør rundt i 1-2 min, eller indtil let tyknet.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Dub laks tør med køkkenrulle, og krydr med Ay Cajun-ba og salt.
Steg med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend laks, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Imens, bland spinat, agurk, olivenolie, salt og limesaft i en mellemstor skål.
Anret ris i dybe tallerkener.
Top med salat og laks.
Drys med topping.
Server med srirachamayonnaise.