Skip to main content
Sprød falafel

Sprød falafel

med kartoffelbåde, ranchdressing & kålsalat

3.8
(176)

Er i også helt vilde med falafel? Bare rolig, vi har lavet dem klar, så de bare skal steges i nogle minutter, så er de færdige! Så er der mere tid til at tilberede krydrede kartoffelbåde og en frisk salat, som får bid af kål, smuk farve af agurk, og ekstra lækker smag af forårsløg. Vi topper lækkerierne med en fantastisk lækker hjemmelavet ranchdressing!

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Mælk
Æg
Sennep

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium
Antal portioner

4 g

Panamad

1 stk

Agurk

500 g

Kartofler

½ pakke

Fraiche

(Indeholder: Mælk)

40 g

Aioli

(Indeholder: Æg, Sennep)

1 pose

Purløg

150 g

Kålblanding, skåret

1 stk

Forårsløg

250 g

Falafel

Kalorier (kcal)407 kcal
Energi (kJ)1702 kJ
Fedt17 g
Mættet fedt3.5 g
Kulhydrat55.4 g
Sukker10.4 g
Kostfibre6.9 g
Protein8.6 g
Salt0.7 g

Fremgangsmåde

Skær kartofler
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) i 1 cm både.

Bag kartofelbåde
2

Fordel kartofler på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med Panamad og et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne.

Lav ranchdressing
3

Hak purløg fint. Bland fraiche [1/2 pakke, 2P], aioli, purløg (gem lidt til anretning), et skvæt vand* og et nip salt* og peber* i en lille skål.

Lav kålsalat
4

Skær agurk i tynde, halve skiver. Snit forårsløg fint. Bland kålblanding, agurk, forårsløg, en tredjedel af ranchdressing og en smule olivenolie* i en stor skål.

Steg falafel
5

Hæld olivenolie* i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op ved middelhøj varme, når kartoflerne har 5 min tilbage. Steg falafler i 2-3 min på hver side, eller indtil sprøde og gennemvarme.

Server
6

Anret kartofler og falafler på tallerkener. Top med resterende ranchdressing og purløg. Server med kålsalat.