Skip to main content
Sprød BBQ-kylling
Sprød BBQ-kylling

Sprød BBQ-kylling

med radiseslaw og ovnbagte grøntsager

I aften frister vi med en fantastisk kombination, som hele familien kommer til at elske. Rene smage af perfekt stegt, pankopaneret kylling, som har fået ekstra smag af BBQ-marinade, ovnbagte grøntsager, en radiseslaw med kål og citrusfrugt og en cremet hvidløgsdressing.

Tags:
Børnevenlig
Mere grønt
Proteinrig
Allergener:
Mælk
Gluten
Hvede
Sulfitter

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

½ stk

Hvidløgsfed

2 stk

Gulerod

1 stk

Citrusfrugt

325 g

Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret

75 ml

Fraiche

(Indeholder: Mælk)

50 g

Panko

(Indeholder: Gluten, Hvede)

4 g

Ay Cajun-ba

(Indeholder: Sulfitter)

2 stk

Rødbede

75 g

Radiser

75 g

Rødkål, skåret

275 g

Blomkål

1 stk

Pastinak

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til grøntsager

¼ tsk

Salt til slaw

1 stk

Æg til panering

¼ tsk

Salt til panering

1 spsk

Olie til stegning

Næringsindhold

Energi (kJ)2752 kJ
Kalorier (kcal)658 kcal
Fedt20.1 g
Mættet fedt6 g
Kulhydrat62.9 g
Sukker30.5 g
Kostfibre15.9 g
Protein51.8 g
Kolesterol0.1 mg
Salt4.1 g
Potassium180.6 mg
Calcium15.8 mg
Iron0.9 mg

Fremgangsmåde

Bag grøntsager
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær gulerod, pastinak og rødbede (uskrællet) i 2 cm både.

Skær blomkål i 2 cm buketter. 

Fordel grøntsager på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med Ay Cajun-ba, salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Forbered slaw
2

Imens, skær citrusfrugt i både.

Bland rødkål, salt og et skvæt citrusfrugtsaft i en mellemstor skål.

Paner kylling
3

Skær kylling i 3 cm tern på et andet skærebræt. 

Pisk æg i en dyb tallerken.

Bland panko, salt og et nip peber i en anden dyb tallerken.

Vend kylling i æg og derefter i panko.

Steg kylling
4

Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Steg kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav radiseslaw
5

Imens, skær radiser i tynde skiver.

Vend radiser i skålen med rødkål.

Pres eller hak hvidløg fint.

Bland fraiche, hvidløg og et nip salt i en lille skål.

Server
6

Anret grøntsager, radiseslaw og kylling på tallerkener. 

Server med hvidløgsyoghurt.