topBanner
Spinatdahl

Spinatdahl

med abrikoschutney & raita

Dahl er en fyldig indisk gryderet med røde linser og orientalske krydderier. I aften laver vi den lækre gryderet med kokosmælk, spinat, tomater, gulerødder, ingefær og hvidløg. Vi topper med abrikoschutney, frisk koriander og chili, og serverer vores dahl med vilde ris og kølende raita.

Tags:Vegetarisk
Allergener:mælksellerisennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid25 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

2 g

Spidskommen, stødt

75 g

Yoghurt

(Indeholdermælk)

1 stk

Gulerod

1 stk

Løg

2 stk

Tomat

2 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Chili

1 stk

Ingefær

150 g

Basmatiris, vilde

½ dåse

Tomatpuré

4 g

Mild Mahal

100 ml

Kokosmælk

1 pakke

Grønne linser

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

100 g

Spinat

1 stk

Agurk

1 pose

Koriander

50 g

Abrikoschutney

(Indeholdersennep)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt* (trin 1)

3 dl

Vand* (trin 1)

1.5 dl

Vand* (trin 3)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)3009 kJ
Kalorier (kcal)719 kcal
Fedt16 g
Mættet fedt11 g
Kulhydrat107 g
Sukker24 g
Protein30 g
Salt2 g
arrow down iconarrow down icon
Rivejern
Gryde
Stegepande
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], rør rundt, og kog under låg på lav varme i 15 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering.

2

Riv gulerod (uskrællet) groft. Hak løg fint. Skær tomat i 2 cm tern. Riv ingefær fint. Pres eller hak hvidløg fint. Flæk chili [1/2 stk, 2P], fjern kerner, og hak fint. Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg løg i 3-4 min. Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag.

3

Tilsæt tomat, gulerod, chili (gem lidt til anretning) og ingefær, og steg videre i 2-3 min. Krydr med et nip salt*. Tilsæt Mild Mahal, en smule olivenolie*, tomatpuré [1/2 dåse, 2P] og halvdelen af hvidløg, og steg i yderligere 1-2 min. Tilsæt vand* [1,5 dl | 3 dl ], og rør rundt.TIP: Vær forsigtig med chilien, hvis ikke alle er til stærk mad.

4

Skyl linser under koldt vand* i en si. Tilsæt linser, kokosmælk [1/2 pakke, 2P] og grøntsagsbouillon til panden, og lad simre i 7-8 min, eller indtil tyknet. Smag til med salt* og peber*. Tilsæt spinat, og lad simre under omrøring i 1-2 min, eller indtil spinaten er faldet sammen.

5

Riv agurk, og pres væske ud. Hak koriander groft. Bland yoghurt, agurk, spidskommen [1/2 pakke, 2P] og resterende hvidløg i en lille skål, og smag til med salt* og peber*.

6

Anret ris og dahl i dybe tallerkener. Top med koriander og resterende chili. Server med raita og aprikoschutney.