I aften laver vi en vidunderlig oksekødsbowl, en fantastisk alt i alt ret, med masser af spændende ingredienser. Vi starter med at koge bulgur, som vi derefter blander med spinat. Samtidig steger vi hakket oksekød sammen med hvidløg, Tikka Masala, chili og vores krydderiblanding som vi kalder Mild Mahal. Vi bygger vores krydrede indiske oksekødsbowl med spinatbulgur, oksekød, tomat, mynteyoghurt og peanuts.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
2 stk
Tomat
1 stk
Mynte
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder: Jordnødder Kan indeholde spor af: Sesam, Nøtter)
4 g
Kyllingebouillon
30 g
Spinat
75 g
Yoghurt
(Indeholder: Mælk)
225 g
Hakket oksekød
1 stk
Hvidløgsfed
170 g
Bulgur
(Indeholder: Hvede, Gluten)
30 g
Tikka masala
1 g
Chiliflager
8 g
Mild Mahal
1 stk
Avocado
2.5 dl
Vand til bulgur
½ tsk
Salt til bulgur
1 spsk
Olie til stegning
½ tsk
Salt til sauce
¼ tsk
Sukker til sauce
½ dl
Vand til sauce
1 spsk
Vand til dressing
Bring vand i kog i en gryde.
Tilsæt bulgur og salt, og kog under låg på middellav varme i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'.
Imens, hak mynte fint.
Skær tomat i 1 cm tern.
Skyl spinat.
Pres eller hak hvidløg fint.
Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i 2 cm tern.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg hakket oksekød i 4-5 min, eller indtil brunet.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Tilsæt hvidløg, kyllingebouillon, Mild Mahal, tikka masala, chiliflager, salt og et nip peber, og steg videre i 1 min, eller indtil velduftende.
Sænk til middellav varme. Tilsæt sukker og vand, og lad simre i 1-2 min, indtil tyknet.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Bland yoghurt, vand og mynte i en lille skål, og smag til med salt.
Vend halvdelen af spinat i gryden med færdigkogt bulgur.
Bland tomat, avocado og resterende spinat i en lille skål.
Anret bulgur, oksekød og mynteyoghurt i dybe tallerkener.
Server med salat, og drys med peanuts.