Skip to main content
Indiskinspireret oksekødsbowl
Indiskinspireret oksekødsbowl

Indiskinspireret oksekødsbowl

med spinatbulgur og kølende mynteyoghurt

I aften laver vi en vidunderlig oksekødsbowl, en fantastisk alt i alt ret, med masser af spændende ingredienser. Vi starter med at koge bulgur, som vi derefter blander med spinat. Samtidig steger vi hakket oksekød sammen med hvidløg, Tikka Masala, chili og vores krydderiblanding som vi kalder Mild Mahal. Vi bygger vores krydrede indiske oksekødsbowl med spinatbulgur, oksekød, tomat, mynteyoghurt og peanuts.

Tags:
Hurtig
Comfort Food
Allergener:
Jordnødder
Mælk
Hvede
Gluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

2 stk

Tomat

1 stk

Mynte

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder: Jordnødder Kan indeholde spor af: Sesam, Nøtter)

4 g

Kyllingebouillon

30 g

Spinat

75 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

225 g

Hakket oksekød

1 stk

Hvidløgsfed

170 g

Bulgur

(Indeholder: Hvede, Gluten)

30 g

Tikka masala

1 g

Chiliflager

8 g

Mild Mahal

1 stk

Avocado

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2.5 dl

Vand til bulgur

½ tsk

Salt til bulgur

1 spsk

Olie til stegning

½ tsk

Salt til sauce

¼ tsk

Sukker til sauce

½ dl

Vand til sauce

1 spsk

Vand til dressing

Næringsindhold

Energi (kJ)3850 kJ
Kalorier (kcal)920 kcal
Fedt48.3 g
Mættet fedt15.1 g
Kulhydrat66.9 g
Sukker5.8 g
Kostfibre17.7 g
Protein39.2 g
Salt7.4 g
Trans Fat0.2 g
Potassium585.8 mg
Calcium19.2 mg
Iron2.8 mg

Fremgangsmåde

Kog bulgur
1

Bring vand i kog i en gryde.

Tilsæt bulgur og salt, og kog under låg på middellav varme i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'.

Forbered grøntsager
2

Imens, hak mynte fint.

Skær tomat i 1 cm tern.

Skyl spinat.

Pres eller hak hvidløg fint.

Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i 2 cm tern.

Steg kød
3

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg hakket oksekød i 4-5 min, eller indtil brunet.

VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Tilsæt krydderier
4

Tilsæt hvidløg, kyllingebouillon, Mild Mahal, tikka masala, chiliflager, salt og et nip peber, og steg videre i 1 min, eller indtil velduftende.

Sænk til middellav varme. Tilsæt sukker og vand, og lad simre i 1-2 min, indtil tyknet. 

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Lav mynteyoghurt
5

Bland yoghurt, vand og mynte i en lille skål, og smag til med salt.

Vend halvdelen af spinat i gryden med færdigkogt bulgur.

Bland tomat, avocado og resterende spinat i en lille skål.

Server
6

Anret bulgur, oksekød og mynteyoghurt i dybe tallerkener.

Server med salat, og drys med peanuts.