
I dag laver vi vores version af en festlig og farverig paella! Mens risen koger med grøntsager og krydderier og absorberer smag og farve, steger vi chorizo med tomat og løg, forårsløg og kongerejer, som vi topper den færdigkogte paella med. Dryp med frisk persille-gremolata, og så er paellaen klar!
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
1 stk
Løg
150 g
Risottoris
2 g
Middelhavsdrøm
4 g
Røget paprika
30 g
Fish sauce
(Indeholder: Soja, Fisk)
1 stk
Peberfrugt
2 stk
Forårsløg
250 g
Kongerejer
(Indeholder: Krebsdyr)
1 stk
Bredbladet persille
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Citrusfrugt
60 g
Chorizo, ternet
(Indeholder: Mælk)
250 g
Cherrytomater
2 spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til grøntsager
4.5 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
1 spsk
Smør til stegning
¼ tsk
Salt til rejer
1 spsk
Olie til dressing
¼ tsk
Salt til dressing

Hak løg fint.
Halver cherrytomater.
Skær peberfrugt i 1 cm tern.
Halver forårsløg.

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg løg, chorizo og tomat med salt i 2-3 min, eller indtil bløde.
Tilsæt ris, Middelhavsdrøm, halvdelen af røget paprika, og steg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt fish sauce, vand, peberfrugt, salt og et nip peber, og bring i kog. Sænk til lav varme, og lad simre under låg i 15-20 min, eller indtil vandet er absorberet og risen er kogt.
Skru op til høj varme, og kog i 1-2 min, indtil bunden bliver sprød.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis vandet er absorberet inden risen er færdigkogt.

Imens, opvarm en smule olivenolie i en anden stor stegepande på middelhøj varme.
Steg forårsløg i 1-2 min på hver side, eller indtil brunede.
Overfør til en tallerken.

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg rejer med smør og resterende røget paprika, salt og et nip peber i 1-2 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.
TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.

Hak persille fint.
Pres eller hak hvidløg fint.
Halver citrusfrugt.
Bland persille, hvidløg, et stort skvæt citrusfrugtsaft, olivenolie, salt og et nip peber i en lille skål.

Anret paella i dybe tallerkener
Top med rejer og forårsløg.
Dryp med gremolata.