Lad de spanske saucer, 'bravas' og aioli, krydre denne spanskinspirerede bowl med luftige basmatiris med hakket persille og sprødpaneret grillost. Smagsgivere som basilikum, citronsaft og olivenolie fuldender måltidets rucola-agurkesalat.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Bredbladet persille
200 g
Grillost
150 g
Basmatiris
50 g
Panko
4 g
Røget paprika
40 g
Aioli
70 g
Tomatpuré
40 g
Rucola
1 stk
Agurk
1 stk
Citron
1 stk
Basilikum
½ g
Chiliflager
4 g
Hvide Løjer & Urter
1 stk
Peberfrugt
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
½ spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
1 spsk
Smør til sauce
¼ tsk
Sukker til sauce
1 stk
Æg til panering
1 spsk
Mel til panering
¼ tsk
Salt til grillost
1 spsk
Olie til stegning
Bring vand i kog i en gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, skyl rucola.
Hak basilikum fint.
Skær peberfrugt i 1 cm strimler.
Halver citron.
Skær agurk i halve skiver.
Bland agurk, rucola, peberfrugt, basilikum, et skvæt citronsaft, olivenolie, salt og et nip peber i en stor skål.
Smelt smør i en mellemstor gryde på middel varme.
Steg hvidløg, Hvide Løjer & Urter, chiliflager, sukker og tomatpuré i 1-2 min, eller indtil velduftende.
Tag gryden af varmen.
TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Skær grillost i 2 cm tern.
Pisk æg i en dyb tallerken. Bland panko og et stort nip peber i en anden dyb tallerken. Kom hvedemel i en tredje dyb tallerken.
Vend grillost i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg grillost i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden. Krydr med salt, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.
Imens, hak persille fint.
Vend persille i gryden med ris lige inden servering.
Anret ris, salat og grillost i dybe tallerkener.
Top med bravas-sauce.
Dryp med aioli.