Lad de spanske saucer 'bravas' og aioli krydre denne spanskinspirerede bowl med luftige basmatiris og sprødpaneret grillost. Smagsgivere som frisk basilikum og olivenolie fuldender måltidets friske rucola-agurkesalat.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pose
Bredbladet persille
200 g
Grillost
(Indeholder Mælk)
150 g
Basmatiris
50 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
4 g
Røget paprika
40 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
1 dåse
Tomatpuré
40 g
Rucola
1 stk
Agurk
1 stk
Citron
1 pose
Basilikum
½ g
Chiliflager
4 g
Hvide Løjer & Urter
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
1 spsk
Smør til sauce
¼ tsk
Sukker til sauce
1
Æg til panering
1 spsk
Mel til panering
¼ tsk
Salt til panering
¼ tsk
Salt til salat
½ spsk
Olie til salat
Bring vand i kog i en gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, skyl rucola.
Hak basilikum fint.
Skær agurk i halve skiver.
Bland agurk, rucola og basilikum i en stor skål.
Smelt smør i en mellemstor gryde på middel varme.
Steg hvidløg, Hvide Løjer & Urter, chiliflager, sukker og tomatpuré i 1-2 min, eller indtil velduftende.
Tag gryden af varmen.
TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Skær grillost i 2 cm tern.
Pisk æg i en dyb tallerken. Bland panko og et stort nip peber i en anden dyb tallerken. Kom hvedemel i en tredje dyb tallerken.
Vend grillost i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg grillost i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden. Krydr med salt, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.
Imens, hak persille fint.
Halver citron.
Tilsæt et skvæt citronsaft, salt og olivenolie til skålen med salat.
Vend persille i gryden med ris lige inden servering.
Anret ris, salat og grillost i dybe tallerkener.
Top med bravas-sauce.
Dryp med aioli.