Spansk inspireret paneret grillost-bowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spansk inspireret paneret grillost-bowl

Spansk inspireret paneret grillost-bowl

med persilleris og 'bravas'-sauce

Lad de spanske saucer, 'bravas' og aioli, krydre denne spanskinspirerede bowl med luftige basmatiris med hakket persille og sprødpaneret grillost. Smagsgivere som basilikum, citronsaft og olivenolie fuldender måltidets rucola-agurkesalat.

Tags:
Hurtig
Vegetarisk
Allergener:
Milk
Gluten
Hvede
Egg
Senf

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Bredbladet persille

200 g

Grillost

150 g

Basmatiris

50 g

Panko

4 g

Røget paprika

40 g

Aioli

70 g

Tomatpuré

40 g

Rucola

1 stk

Agurk

1 stk

Citron

1 stk

Basilikum

½ g

Chiliflager

4 g

Hvide Løjer & Urter

1 stk

Peberfrugt

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

½ spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

1 spsk

Smør til sauce

¼ tsk

Sukker til sauce

1 stk

Æg til panering

1 spsk

Mel til panering

¼ tsk

Salt til grillost

1 spsk

Olie til stegning

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)4699 kJ
Kalorier (kcal)1123 kcal
Fedt59.1 g
Mættet fedt29.2 g
Kulhydrat109.5 g
Sukker17.4 g
Kostfibre8.5 g
Protein42.8 g
Kolesterol0.1 mg
Salt6.6 g
Calcium21.8 mg
Iron0.5 mg

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand i kog i en gryde.

Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Lav salat
2

Imens, skyl rucola.

Hak basilikum fint.

Skær peberfrugt i 1 cm strimler.

Halver citron.

Skær agurk i halve skiver.

Bland agurk, rucola, peberfrugt, basilikum, et skvæt citronsaft, olivenolie, salt og et nip peber i en stor skål.

Lav bravassauce
3

Smelt smør i en mellemstor gryde på middel varme.

Steg hvidløg, Hvide Løjer & Urter, chiliflager, sukker og tomatpuré i 1-2 min, eller indtil velduftende.

Tag gryden af varmen.

TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Steg grillost
4

Skær grillost i 2 cm tern.

Pisk æg i en dyb tallerken. Bland panko og et stort nip peber i en anden dyb tallerken. Kom hvedemel i en tredje dyb tallerken.

Vend grillost i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko. 

Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme. 

Steg grillost i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden. Krydr med salt, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.

Lav salat
5

Imens, hak persille fint.

Vend persille i gryden med ris lige inden servering.

Server
6

Anret ris, salat og grillost i dybe tallerkener.

Top med bravas-sauce.

Dryp med aioli.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image