Skip to main content
Souvlaki-krydret sprød kylling
Souvlaki-krydret sprød kylling

Souvlaki-krydret sprød kylling

med mynte-fennikelsalat og cremet tahini

4.2
(68)

I aften går den kulinariske rejse til Grækenland, og vi frister med fantastisk paneret kylling, krydret med det klassiske Souvlaki-krydderi. Vi serverer vores kylling med sprøde sesamfritter, en frisk salat med fennikel, mynte og appelsin og en cremet tahinidressing med yoghurt, citron og hvidløg.

Allergener:
Gluten
Hvede
Mælk
Sesam

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

280 g

Kyllingebryst

50 g

Panko

(Indeholder: Gluten, Hvede)

4 g

Souvlaki-krydderi

½ stk

Hvidløgsfed

½ stk

Citrusfrugt

75 ml

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

½ stk

Fennikel

1 pose

Mynte

1 stk

Appelsin

500 g

Kartofler

10 g

Sesamfrø

(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder)

25 g

Tahini

(Indeholder: Sesam)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 3)

2 spsk

Hvedemel (trin 3)

1 stk

Æg (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 4)

1 spsk

Vand (trin 5)

¼ tsk

Sukker (trin 5)

Næringsindhold

Energi (kJ)3425 kJ
Kalorier (kcal)818 kcal
Fedt27.4 g
Mættet fedt6.6 g
Kulhydrat91 g
Sukker15.5 g
Kostfibre10.7 g
Protein54.4 g
Kolesterol0.1 mg
Salt5.3 g
Potassium1150 mg
Calcium0.3 mg

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Lav fritter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Lav mynte-fennikelsalat
2

Imens, skræl appelsin, fjern den hvide hinde, og skær i 2 cm tern.

Hak mynte groft.

Halver fennikel [1/2 stk, 2P], skræl på langs i tynde skiver, og skær det sidste stykke i 1 cm tern.

Bland fennikel, mynte, appelsin og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål, og stil side.

Paner kylling
3

Læg kylling mellem to stykker bagepapir, bank flad (ca. 2 cm) med en kødhammer eller kagerulle, og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og Souvlaki-krydderi.

Bland hvedemel [2 spsk | 4 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en dyb tallerken. Pisk æg [1 stk | 2 stk] i en anden dyb tallerken. Kom panko i en tredje dyb tallerken. 

Vend kylling i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko. Overfør til en tallerken. 

TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk.

Steg kylling
4

Hæld olivenolie i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Steg kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.

Overfør til en tallerken med køkkenrulle, og krydr med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk]. 

TIP: Tilsæt ekstra olivenolie, hvis kyllingen sidder fast i panden. - Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav tahinidressing
5

Imens, halver citron [½ stk, 2P].

Pres eller hak hvidløg [½ stk, 2P] fint.

Bland yoghurt, tahini, citronsaft [1/2 spsk | 1 spsk], hvidløg, vand [1 spsk | 2 spsk], sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip salt og peber i en lille skål.

Server
6

Anret fritter, mynte-fennikelsalat og kylling på tallerkener.

Drys fritter med sesamfrø.

Server med tahinidressing.