Skip to main content
Souvlaki-krydrede rejer

Souvlaki-krydrede rejer

med 'spanakopita'-orzo og frisk tomatsalat

4.3
(40)

I afta laver vi orzo spanakopita-style, ved at blande den med spinat og salatost. Vi serverer vores spanakopita orzo med Souvlaki-krydrede rejer, en frisk tomatsalat med syltet rødløg, og cremet hvidløgsyoghurt.

Allergener:
Mælk
Krebsdyr
Gluten
Hvede

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Citrusfrugt

½ stk

Hvidløgsfed

½ g

Oregano, tørret

½ stk

Løg

1 stk

Tomat

30 g

Spinat

75 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

4 g

Souvlaki-krydderi

150 g

Rejer

(Indeholder: Krebsdyr)

1 pose

Dild

180 g

Orzo

(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Sennep, Soja, Æg, Lupin)

100 g

Græsk salatost

(Indeholder: Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Sukker til syltning

¼ tsk

Salt til syltning

1 spsk

Olie til stegning

1 spsk

Smør til stegning

½ spsk

Olie til dressing

1 spsk

Olie til ris

¼ tsk

Salt til ris

Næringsindhold

Energi (kJ)3448 kJ
Kalorier (kcal)824 kcal
Fedt42.4 g
Mættet fedt17.9 g
Kulhydrat74.3 g
Sukker8.9 g
Kostfibre6.4 g
Protein32.3 g
Kolesterol78 mg
Salt5.1 g
Trans Fat0.1 g
Potassium165.8 mg
Calcium25.6 mg
Iron0.3 mg

Fremgangsmåde

Kog orzo
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Kog orzo i 8-9 min, eller indtil ‘al dente', og hæld vand fra.

TIP: Vandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at orzoen er kogt, men stadig har en smule bid.

Sylt rødløg
2

Imens, skær rødløg i tynde, halve skiver.

Halver citron.

Bland citronsaft, sukker, salt, oregano og rødløg i en lille skål, og stil til side.

Forbered grøntsager
3

Skyl spinat, og hak fint.

Smuldr salatost.

Hak tomat groft.

Hak dild fint.

Pres eller hak hvidløg fint.

Bland yoghurt, hvidløg og et nip salt og peber i en lille skål.

Steg rejer
4

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg rejer med Souvlaki-krydderi i 1-2 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.

Tilsæt smør, og lad smelte.

TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.

Bland orzo
5

Hæld væde fra rødløg, og bland medtomat, olivenolie og et nip salt og peber.

Vend dild, spinat, olivenolie, salatost og salt i gryden med orzo lige inden servering.

Server
6

Anret orzo i dybe tallerkener.

Top med tomatsalat, rejer og smør fra stegepanden.

Server med hvidløgsyoghurt.