Ørred er en del af laksefamilien, men ørred er mildere og lidt lysere end laks. I aften smørsteger vi vores ørred, og krydrer den med indiske krydderier. Spændende tilbehør er cremet orzo med yoghurt, hvidløg og spinat, og en frisk salat med agurk, mynte og lime.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Ørred
(Indeholder: Fisk)
60 g
Spinat
(Kan indeholde spor af: Selleri)
75 ml
Yoghurt
(Indeholder: Mælk)
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Agurk
1 pose
Mynte
4 g
Mild Mahal
180 g
Orzo
(Indeholder: Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Soja)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder: Selleri)
2 spsk
Smør (trin 2)
¾ tsk
Salt (trin 3)
½ spsk
Olivenolie (trin 2)
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Tilsæt pasta og grøntsagsbouillon, og kog i 8-9 min, eller indtil ‘al dente'.
Gem en smule pastavand [1 dl | 2 dl], og hæld resten fra.
TIP: Vandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.
Imens, opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt.
Steg fisk med skindsiden nedad i 3-4 min.
Vend fisk, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.
Tilsæt Mild Mahal og smør [2 spsk I 4 spsk], lad smelte, og øs over fisk.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mat i midten.
Imens, hak agurk og mynte groft.
Bland agurk, mynte og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.
Skyl spinat.
Pres eller hak hvidløg fint.
Rør yoghurt, hvidløg, spinat og salt [1/2 tsk | 1 tsk] i gryden med orzo.
TIP: Tilsæt et skvæt pastavand, hvis saucen virker tyk.
Anret orzo i dybe tallerkener.
Top med fisk og salat.
Top fisk med smørsauce.