Smørstegt ørred
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Smørstegt ørred

Smørstegt ørred

med cremet orzo og frisk agurk

Ørred er en del af laksefamilien, men ørred er mildere og lidt lysere end laks. I aften smørsteger vi vores ørred, og krydrer den med indiske krydderier. Spændende tilbehør er cremet orzo med yoghurt, hvidløg og spinat, og en frisk salat med agurk, mynte og lime.

Tags:
Lynhurtig
Hurtig
Spis mig først
Allergener:
Fisk
Mælk
Hvede
Gluten
Selleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Ørred

(Indeholder Fisk)

60 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

75 ml

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Agurk

1 pose

Mynte

4 g

Mild Mahal

180 g

Orzo

(Indeholder Hvede, Gluten Kan indeholde Soja)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 spsk

Smør (trin 2)

¾ tsk

Salt (trin 3)

½ spsk

Olivenolie (trin 2)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3136 kJ
Kalorier (kcal)750 kcal
Fedt34.2 g
Mættet fedt11.5 g
Kulhydrat68.9 g
Sukker6.3 g
Protein39.1 g
Salt3.1 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog orzo
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Tilsæt pasta og grøntsagsbouillon, og kog i 8-9 min, eller indtil ‘al dente'.

Gem en smule pastavand [1 dl | 2 dl], og hæld resten fra. 

TIP: Vandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.

Steg fisk
2

Imens, opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt.

Steg fisk med skindsiden nedad i 3-4 min.

Vend fisk, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.

Tilsæt Mild Mahal og smør [2 spsk I 4 spsk], lad smelte, og øs over fisk. 

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mat i midten.

Lav salat
3

Imens, hak agurk og mynte groft.

Bland agurk, mynte og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.

Skyl spinat.

Pres eller hak hvidløg fint.

Rør yoghurt, hvidløg, spinat og salt [1/2 tsk | 1 tsk] i gryden med orzo.

TIP: Tilsæt et skvæt pastavand, hvis saucen virker tyk.

Server
4

Anret orzo i dybe tallerkener.

Top med fisk og salat.

Top fisk med smørsauce. 

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image