topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sesampaneret kylling

Sesampaneret kylling

med krydrede kartofler og granatæble

Kylling og kartofler kan laves på mange måder. Prøv denne spændende opskrift med mange forskellige smage. Vi sesampanerer kylling og ovnbager den til perfektion. Aftenens kartofler er ovnbagte, krydrede med indiske krydderier og vendt med smør og abrikoschutney. Skønt tilbehør er yoghurt, granatæblefrø, koriander og syltet rødløg.

Tags:
<650 kcal 2P-baseret
Hvedefri
Allergener:
Sesam
Æg
Sennep
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

280 g

Kyllingebryst

20 g

Sesamfrø

(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)

4 g

Mild Mahal

5 g

Ginger Ninja

(Indeholder Æg, Sennep)

400 g

Små kartofler

75 ml

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

½ stk

Lime

½ stk

Granatæble

½ stk

Rødløg

1 pose

Koriander

30 g

Spinat

25 g

Abrikoschutney

(Indeholder Sennep)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

½ tsk

Sukker (trin 2)

1 spsk

Vand* (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 3)

1 spsk

Smør (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2397 kJ
Kalorier (kcal)573 kcal
Fedt19.4 g
Mættet fedt8.1 g
Kulhydrat52.9 g
Sukker19.7 g
Protein43.4 g
Salt3.6 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Halver kartofler, og fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med Ginger Ninja, Mild Mahal, salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
 
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Sylt rødløg
2

Imens, skyl spinat.

Hak koriander groft.

Skær rødløg [½ stk, 2P] i tynde, halve skiver.

Halver lime [½ stk, 2P].

Bland limesaft [1 spsk | 2 spsk], sukker [1/2 tsk | 1 tsk], vand [1 spsk | 2 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en lille skål. Vend rødløg i skålen, og stil til side.

Hæld lage fra rødløg i en lille skål inden servering.

Paner kylling
3

Fordel sesamfrø på en tallerken.

Dub kylling tør med køkkenrulle, og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Vend kylling i sesamfrø.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling i 2 min på hver side, eller indtil brunet.

Bag kylling
4

Overfør kylling til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil gennemtilberedt.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Forbered granatæble
5

Rul granatæble på bordpladen, og skær over på midten. Overfør granatæble [1/2 stk, 2P] til en skål med vand, og løsn frøene med fingrene. Lad frøene falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl frø under koldt vand i en si.

Bland yoghurt og lage fra rødløg i en lille skål.

Vend smør [1 spsk | 2 spsk] og abrikoschutney [1/2 pakke, 2P] med færdigbagte kartofler på bagepladen.

Skær kylling i tynde skiver.

Server
6

Fordel yoghurt i dybe tallerkener.

Top med spinat og kartofler. 

Drys med granatæblefrø, koriander og syltet rødløg.

Top med kylling. 

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image