Kylling og kartofler kan laves på mange måder. Prøv denne spændende opskrift med mange forskellige smage. Vi sesampanerer kylling og ovnbager den til perfektion. Aftenens kartofler er ovnbagte, krydrede med indiske krydderier og vendt med smør og abrikoschutney. Skønt tilbehør er yoghurt, granatæblefrø, koriander og syltet rødløg.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
280 g
Kyllingebryst
20 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)
4 g
Mild Mahal
5 g
Ginger Ninja
(Indeholder Æg, Sennep)
400 g
Små kartofler
75 ml
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
½ stk
Lime
½ stk
Granatæble
½ stk
Rødløg
1 pose
Koriander
30 g
Spinat
25 g
Abrikoschutney
(Indeholder Sennep)
½ tsk
Salt (trin 1)
½ tsk
Sukker (trin 2)
1 spsk
Vand* (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 3)
1 spsk
Smør (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Halver kartofler, og fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med Ginger Ninja, Mild Mahal, salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, skyl spinat.
Hak koriander groft.
Skær rødløg [½ stk, 2P] i tynde, halve skiver.
Halver lime [½ stk, 2P].
Bland limesaft [1 spsk | 2 spsk], sukker [1/2 tsk | 1 tsk], vand [1 spsk | 2 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en lille skål. Vend rødløg i skålen, og stil til side.
Hæld lage fra rødløg i en lille skål inden servering.
Fordel sesamfrø på en tallerken.
Dub kylling tør med køkkenrulle, og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Vend kylling i sesamfrø.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling i 2 min på hver side, eller indtil brunet.
Overfør kylling til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Rul granatæble på bordpladen, og skær over på midten. Overfør granatæble [1/2 stk, 2P] til en skål med vand, og løsn frøene med fingrene. Lad frøene falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl frø under koldt vand i en si.
Bland yoghurt og lage fra rødløg i en lille skål.
Vend smør [1 spsk | 2 spsk] og abrikoschutney [1/2 pakke, 2P] med færdigbagte kartofler på bagepladen.
Skær kylling i tynde skiver.
Fordel yoghurt i dybe tallerkener.
Top med spinat og kartofler.
Drys med granatæblefrø, koriander og syltet rødløg.
Top med kylling.