Skip to main content
Sesampaneret grillost
Sesampaneret grillost

Sesampaneret grillost

med broccoli-kartoffelmos og sprød bønnesalat

4.0
(54)

I aften frister vi med et fyrværkeri af smage og farver! Vi sesampanerer grillost, og steger den gylden og sprød. Vi tilbereder en smukt grøn broccoli-kartoffelmos, som passer perfekt til den skønne bønnesalat med grønne bønner og gulerod. En syrlig aiolidressing med dild fuldender mesterværket!

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Æg
Sennep
Mælk
Sesam

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

125 g

Broccoli

1 stk

Hvidløgsfed

75 g

Grønne bønner

1 stk

Gulerod

½ stk

Skalotteløg

½ pose

Dild

1 stk

Citron

40 g

Aioli

(Indeholder: Æg, Sennep)

1 stk

Grillost

(Indeholder: Mælk)

20 g

Sesamfrø

(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder)

500 g

Kartofler

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg (trin 3)

1 spsk

Smør (trin 1)

3 spsk

Mælk (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 1)

2 spsk

Hvedemel (trin 3)

Næringsindhold

Kalorier (kcal)929 kcal
Energi (kJ)3889 kJ
Fedt52.5 g
Mættet fedt28.8 g
Kulhydrat69.4 g
Sukker15.6 g
Kostfibre11 g
Protein41 g
Kolesterol0.1 mg
Salt4.1 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Lav broccoli-kartoffelmos
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog. Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern. Skær broccoli [1/2 stk, 2P] i små buketter og stokken (skræl ved behov) i 2 cm tern. Kog kartofler, broccoli og hvidløg i 10-12 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt smør [1 spsk | 2 spsk], mælk [3 spsk | 6 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Mos med en kartoffelmoser eller en gaffel, og stil til side med låg på.

Forbered bønnesalat
2

Skær ender af grønne bønner [½ pose, 2P], og skræl gulerod til lange, tynde bånd. Hak dild [½ pose, 2P] og skalotteløg [½ stk, 2P] fint. Skær citron i både. Bland aioli, skalotteløg, et skvæt citronsaft, halvdelen af dild og et nip salt og peber i en lille skål. Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg grønne bønner i 2-3 min, og overfør til en stor skål.

Paner grillost
3

Skær grillost i skiver på langs (2 pr. person). Bland hvedemel [2 spsk | 4 spsk] og et stort nip peber i en dyb tallerken. Pisk æg [1 stk | 2 stk] i en anden dyb tallerken. Kom sesamfrø i en tredje dyb tallerken. Vend grillost i mel, derefter i æg og til sidst i sesamfrø.

Steg grillost
4

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme. Steg grillost i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden. TIP: Hold øje med, at sesamfrøene ikke brænder på.

 

Tilsæt gulerod
5

Vend gulerod i skålen med grønne bønner, og krydr med et nip salt og peber. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

 

Server
6

Anret broccoli-kartoffelmos, grillost og bønnesalat på tallerkener. Top med aiolidressing og resterende dild. Server med resterende citronbåde.