
Sej i cremet sauce
med ovnbagte kartofler, porre & tomat
Denne uges fiskeret byder på masser af skønne ingredienser. Vi laver en fantastisk cremet tomatsauce med hvidløg, porre, fløde og ost. Sejen får lov til at simre i saucen indtil den har fået perfekt konsistens. De sprøde, ovnbagte kartofler er et perfekt tilbehør.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
500 g
Kartofler
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Skalotteløg
2 stk
Tomat
1 pose
Bredbladet persille
1 pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
250 g
Sej
(Indeholder Fisk)
4 g
Grøntsagsbouillon
20 g
Finrevet ost
1 stk
Porre
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 minutter, eller indtil gyldne.
Pres eller hak hvidløg fint. Hak skalotteløg fint. Skær porre i tynde, halve skiver. Skær tomat i 1 cm tern. Hak persille fint.
Opvarm en smule olivenolie* i en mellemstor stegepande på middel varme. Steg hvidløg og skalotteløg i 2 min. Tilsæt porre, og steg videre i 3-4 min. Tilsæt tomat, og steg i yderligere 1-2 min.
Tilsæt madlavningsfløde, grøntsagsbouillon, halvdelen af revet ost og halvdelen af persille, og lad simre i 2-3 min. Krydr med et nip salt* og peber*.
Tilsæt fisk, og lad simre på middellav varme i 4-6 min. Vend fisk, og lad simre i yderligere 4-6 min. VIGTIGT: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Anret fisk, ovnbagte kartofler og sauce i dybe tallerkener. Drys med persille og resterende revet ost.