HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSej I Cremet Sauce
topBanner
Sej i cremet sauce

Sej i cremet sauce

med ovnbagte kartofler, porre & tomat

Denne uges fiskeret byder på masser af skønne ingredienser. Vi laver en fantastisk cremet tomatsauce med hvidløg, porre, fløde og ost. Sejen får lov til at simre i saucen indtil den har fået perfekt konsistens. De sprøde, ovnbagte kartofler er et perfekt tilbehør.

Tags:Under 650 kcal
Allergener:fisksellerimælkæg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid35 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Kartofler

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Skalotteløg

2 stk

Tomat

1 pose

Bredbladet persille

200 ml

Madlavningsfløde

250

Sej

(Indeholderfisk)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

1 stk

Finrevet ost

(Indeholdermælk, æg)

Porre

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2085.5566 kJ
Kalorier (kcal)498.46 kcal
Fedt16.7575 g
Mættet fedt10 g
Kulhydrat55.7926 g
Sukker13.1 g
Protein31.3945 g
Salt2 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 minutter, eller indtil gyldne.

2

Pres eller hak hvidløg fint. Hak skalotteløg fint. Skær porre i tynde, halve skiver. Skær tomat i 1 cm tern. Hak persille fint.

3

Opvarm en smule olivenolie* i en mellemstor stegepande på middel varme. Steg hvidløg og skalotteløg i 2 min. Tilsæt porre, og steg videre i 3-4 min. Tilsæt tomat, og steg i yderligere 1-2 min.

4

Tilsæt madlavningsfløde, grøntsagsbouillon, halvdelen af revet ost og halvdelen af persille, og lad simre i 2-3 min. Krydr med et nip salt* og peber*.

5

Tilsæt fisk, og lad simre på middellav varme i 4-6 min. Vend fisk, og lad simre i yderligere 4-6 min. VIGTIGT: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

6

Anret fisk, ovnbagte kartofler og sauce i dybe tallerkener. Drys med persille og resterende revet ost.