Føles det langt til Indonesien? Bare rolig, om mindre end en time kommer du til at føle, at du er der, når du tager første bid af denne gastronomiske sensation. Delikat kylling marineret i flot og velsmagende sataysauce! Den liflige vildrissalat er en fest for både øjne og mund med smukke grøntsager og et hav af smage.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pose
Koriander
150 g
Kålblanding, skåret
(Kan indeholde Selleri)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
1 stk
Rød chili
100 g
Sataysauce
(Indeholder Soja, Jordnødder, Fisk, Gluten)
1 stk
Lime, økologisk
1 stk
Hvidløgsfed
280 g
Kyllingebryst
1 stk
Gulerod
150 g
Vilde basmatiris
3 dl
Vand (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 1)
efter behov
Smør (trin 1)
Pres eller hak hvidløg fint. Smelt en klat smør* med en smule olivenolie* i en gryde på middelhøj varme. Svits hvidløg i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], ris og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], og bring i kog. Sænk til lav varme, og kog under låg i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
Læg hvert kyllingebryst mellem to fryseposer på et skærebræt, og bank flade (ca. 2 cm) med en kødhammer eller kagerulle. Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg kylling i 4-5 min på hver side, eller indtil gennemstegt. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Riv limeskal fint, og skær lime i både. Bland sataysauce, sojasauce, limeskal og et skvæt limesaft i en lille skål. Smag til med et nip salt* og peber*.
Riv gulerod (uskrællet) groft. Snit chili fint. Hak koriander groft. Bland kålblanding, gulerod, halvdelen af koriander og 1/4 af sataymarinade i en skål. Smag til med salt* og peber*.
Tag panden med kylling af varmen, når den er færdigstegt, og tilsæt resterende sataymarinade. Vend sammen indtil kyllingen er dækket. Skær kylling i skiver.
Anret hvidløgsris og salat på tallerkener. Top med sataykylling. Dryp med overskydende sataymarinade fra stegepanden. Drys med chili og resterende koriander. Server med resterende limebåde.