topBanner
Sataykylling

Sataykylling

med vilde ris & koriander

Føles det langt til Indonesien? Bare rolig, om mindre end en time kommer du til at føle, at du er der, når du tager første bid af denne gastronomiske sensation. Delikat kylling marineret i flot og velsmagende sataysauce! Den liflige vildrissalat er en fest for både øjne og mund med smukke grøntsager og et hav af smage.

Tags:Hurtig
Allergener:glutensojafiskjordnøddermælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid20 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 pose

Koriander

150 g

Kålblanding, skåret

25 ml

Sojasauce

(Indeholdergluten, soja)

1 stk

Chili

100 g

Sataysauce

(Indeholdergluten, soja, fisk, jordnødder)

1 stk

Lime, økologisk

1 stk

Hvidløgsfed

280 g

Kyllingebrystfilet

1 stk

Gulerod

150 g

Basmatiris, vilde

Ikke inkluderet i din måltidskasse

spsk

Smør* (trin 1)

(Indeholdermælk)

¼ tsk

Salt* (trin 1)

3 dl

Vand* (trin 1)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2469 kJ
Kalorier (kcal)590 kcal
Fedt9 g
Mættet fedt2 g
Kulhydrat80 g
Sukker15 g
Protein46 g
Salt4 g
arrow down iconarrow down icon
Rivejern
Gryde
Stegepande
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Pres eller hak hvidløg fint. Smelt en klat smør* med en smule olivenolie* i en gryde på middelhøj varme. Svits hvidløg i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], ris og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], og bring i kog. Sænk til lav varme, og kog under låg i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

2

Læg hvert kyllingebryst mellem to fryseposer på et skærebræt, og bank flade (ca. 2 cm) med en kødhammer eller kagerulle. Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg kylling i 4-5 min på hver side, eller indtil gennemstegt. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

3

Riv limeskal fint, og skær lime i både. Bland sataysauce, sojasauce, limeskal og et skvæt limesaft i en lille skål. Smag til med et nip salt* og peber*.

4

Riv gulerod (uskrællet) groft. Snit chili fint. Hak koriander groft. Bland kålblanding, gulerod, halvdelen af koriander og 1/4 af sataymarinade i en skål. Smag til med salt* og peber*.

5

Tag panden med kylling af varmen, når den er færdigstegt, og tilsæt resterende sataymarinade. Vend sammen indtil kyllingen er dækket. Skær kylling i skiver.

6

Anret hvidløgsris og salat på tallerkener. Top med sataykylling. Dryp med overskydende sataymarinade fra stegepanden. Drys med chili og resterende koriander. Server med resterende limebåde.