
Træt af burgere, der altid smager af det samme? Prøv vores saftige æbleburger, og lad den kildrende sødme fra karamelliserede løg bane vejen for de robuste, saltede kartoffel- og pastinakfritter. Indkapsl smagene i varme briocheboller, og top med sprød salat.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
250 g
Hakket svine-/kalvekød
50 g
Mayonnaise
(Indeholder: Æg, Sennep)
12.5 g
Rasp
(Indeholder: Gluten, Hvede)
500 g
Kartofler
20 g
Finrevet ost
(Indeholder: Æg, Mælk)
1 stk
Løg
1 stk
Æble
1 stk
Salat
1 stk
Pastinak
2 stk
Surdejsboller
(Indeholder: Gluten, Hvede, Rug Kan indeholde spor af: Sesam)
½ tsk
Salt til kartofler
1 spsk
Smør til karamelliserede løg
½ tsk
Salt til bøffer
1 spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler og pastinak (uskrællet) til 1 cm fritter.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Skær løg i tynde, halve skiver.
Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middel varme.
Steg løg i 10-15 min, eller indtil bløde og karamelliseret.
Tilsæt smør, når der er 5 min tilbage.

Skræl æble, og riv groft.
Bland hakket svine-/kalvekød, æble, rasp, salt og et nip peber i en stor skål.
Form fars til bøffer (1 pr. person).

Opvarm en smule olivenolie i en anden stegepande på middelhøj varme.
Steg bøffer i 4-5 min på hver side, eller indtil gennemstegte.
Top med finrevet ost, når der er 4 min tilbage, og dæk til med låg, så osten smelter.
VIGTIGT: Bøfferne er færdige, når kødet er uden antydning af rødt.

Imens, del boller på midten, og varm på risten i ovnen i 3-4 min.
Imens, skær roden af salat, og skil bladene ad.
Vend salat med olivenolie, salt og et nip peber i en mellemstor skål.

Smør boller med mayonnaise.
Fyld med salat, bøffer og løg.
Server med fritter og resterende salat.

