Skip to main content
Saftig æbleburger
Saftig æbleburger

Saftig æbleburger

med bløde løg og sprøde fritter

Træt af burgere, der altid smager af det samme? Prøv vores saftige æbleburger, og lad den kildrende sødme fra karamelliserede løg bane vejen for de robuste, saltede kartoffel- og pastinakfritter. Indkapsl smagene i varme briocheboller, og top med sprød salat.

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Æg
Gluten
Mælk
Hvede
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Hakket svine-/kalvekød

2 stk

Briocheboller

(Indeholder: Æg, Gluten, Mælk, Hvede Kan indeholde spor af: Sesam, Soja)

50 g

Mayonnaise

(Indeholder: Æg, Sennep)

12.5 g

Rasp

(Indeholder: Gluten, Hvede)

500 g

Kartofler

20 g

Finrevet ost

(Indeholder: Mælk, Æg)

1 stk

Løg

1 stk

Æble

1 stk

Salat

1 stk

Pastinak

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

1 spsk

Smør til karamelliserede løg

½ tsk

Salt til bøffer

1 spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

Næringsindhold

Energi (kJ)4776 kJ
Kalorier (kcal)1141 kcal
Fedt54.4 g
Mættet fedt15.1 g
Kulhydrat120.3 g
Sukker25.7 g
Protein44.8 g
Salt5.9 g

Fremgangsmåde

Bag fritter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler og pastinak (uskrællet) til 1 cm fritter.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en. 

Karamelliser løg
2

Skær løg i tynde, halve skiver.

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middel varme.

Steg løg i 10-15 min, eller indtil bløde og karamelliseret.

Tilsæt smør, når der er 5 min tilbage.

Form bøffer
3

Skræl æble, og riv groft.

Bland hakket svine-/kalvekød, æble, rasp, salt og et nip peber i en stor skål.

Form fars til bøffer (1 pr. person).

Steg bøffer
4

Opvarm en smule olivenolie i en anden stegepande på middelhøj varme.

Steg bøffer i 4-5 min på hver side, eller indtil gennemstegte.

Top med finrevet ost, når der er 4 min tilbage, og dæk til med låg, så osten smelter.

VIGTIGT: Bøfferne er færdige, når kødet er uden antydning af rødt.

Varm boller
5

Imens, del boller på midten, og varm på risten i ovnen i 2-3 min.

Imens, skær roden af salat, og skil bladene ad.

Vend salat med olivenolie, salt og et nip peber i en mellemstor skål.

Server
6

Smør boller med mayonnaise.

Fyld med salat, bøffer og løg.

Server med fritter og resterende salat.