Træt af burgere, der altid smager af det samme? Prøv vores saftige æbleburger, og lad den kildrende sødme fra karamelliserede løg bane vejen for de robuste, saltede kartoffel- og pastinakfritter. Indkapsl smagene i varme briocheboller, og top med sprød salat.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Hakket svine-/kalvekød
2 stk
Briocheboller
(Indeholder: Æg, Gluten, Mælk, Hvede Kan indeholde spor af: Sesam, Soja)
50 g
Mayonnaise
(Indeholder: Æg, Sennep)
12.5 g
Rasp
(Indeholder: Gluten, Hvede)
500 g
Kartofler
20 g
Finrevet ost
(Indeholder: Mælk, Æg)
1 stk
Løg
1 stk
Æble
1 stk
Salat
1 stk
Pastinak
½ tsk
Salt til kartofler
1 spsk
Smør til karamelliserede løg
½ tsk
Salt til bøffer
1 spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler og pastinak (uskrællet) til 1 cm fritter.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Skær løg i tynde, halve skiver.
Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middel varme.
Steg løg i 10-15 min, eller indtil bløde og karamelliseret.
Tilsæt smør, når der er 5 min tilbage.
Skræl æble, og riv groft.
Bland hakket svine-/kalvekød, æble, rasp, salt og et nip peber i en stor skål.
Form fars til bøffer (1 pr. person).
Opvarm en smule olivenolie i en anden stegepande på middelhøj varme.
Steg bøffer i 4-5 min på hver side, eller indtil gennemstegte.
Top med finrevet ost, når der er 4 min tilbage, og dæk til med låg, så osten smelter.
VIGTIGT: Bøfferne er færdige, når kødet er uden antydning af rødt.
Imens, del boller på midten, og varm på risten i ovnen i 2-3 min.
Imens, skær roden af salat, og skil bladene ad.
Vend salat med olivenolie, salt og et nip peber i en mellemstor skål.
Smør boller med mayonnaise.
Fyld med salat, bøffer og løg.
Server med fritter og resterende salat.