
Træt af burgere, der altid smager af det samme? Prøv vores saftige æbleburger, og lad den kildrende sødme af karamelliserede løg bane vejen for de robuste, saltede kartoffelfritter. Indkapsl smagene i varme briocheboller, og top med frisk rucola.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
500 g
Kartofler
1 stk
Løg
1 stk
Æble
12.5 g
Panko
(Indeholder: Sulfitter, Hvede, Gluten)
2 stk
Briocheboller
(Indeholder: Hvede, Gluten, Æg, Mælk Kan indeholde spor af: Sesam, Soja)
50 g
Mayonnaise
(Indeholder: Æg, Sennep)
40 g
Rucola
250 g
Hakket svine-/kalvekød
20 g
Italiensk hård ost, høvlet
(Indeholder: Mælk)
1 spsk
Smør (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 3)

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) til fritter.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne.

Skær løg i tynde, halve skiver.
Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.
Steg løg i 10-15 min, eller indtil bløde og karamelliseret.
Tilsæt smør [1 spsk | 2 spsk], når der er 5 min tilbage.

Skræl æble, og riv groft.
Bland æble, hakket svine-/kalvekød, panko [1/2 pose, 2P], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber i en skål.
Form fars til bøffer (1 pr. person).
TIP: Lav bøfferne en smule større i diameter end burgerbollerne (de trækker sig sammen ved stegning).

Opvarm en smule olivenolie i en anden stegepande på middel varme.
Steg bøffer i 5-6 min på hver side.
Tag panden af varmen, top med høvlet ost, og dæk til med låg. Stil til side i 4 min, eller indtil osten er smeltet.
VIGTIGT: Bøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Skyl rucola under koldt vand i et dørslag.
Del boller på midten, og varm i ovnen i 2-3 min.
Vend rucola med en smule olivenolie og et nip salt og peber i en skål.

Smør boller med mayonnaise.
Fyld med rucola, bøffer og løg.
Server med fritter og resterende rucola.

