
Træt af burgere, der altid smager af det samme? Prøv vores saftige æbleburger, og lad den kildrende sødme af karamelliserede løg bane vejen for de robuste, saltede kartoffelfritter. Indkapsl smagene i varme briocheboller, og top med frisk rucola.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
500 g
Kartofler
1 stk
Løg
1 stk
Æble
15 g
Panko
(Indeholder: Gluten, Hvede)
50 g
Revet mozzarella
(Indeholder: Mælk)
2 stk
Briocheboller
(Indeholder: Gluten, Hvede, Mælk, Æg Kan indeholde spor af: Sesam, Soja)
50 g
Mayonnaise
(Indeholder: Æg, Sennep)
40 g
Rucola
250 g
Hakket svine-/kalvekød
1 spsk
Smør (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 3)

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) til fritter. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne.

Skær løg i tynde, halve skiver. Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme. Steg løg i 10-15 min, eller indtil bløde og karamelliseret. Tilsæt smør [1 spsk | 2 spsk], når der er 5 min tilbage.

Skræl æble, og riv groft. Bland æble, hakket svine-/kalvekød, panko [1/2 pose, 2P], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber i en skål. Form fars til bøffer (1 pr. person). TIP: Lav bøfferne en smule større i diameter end burgerbollerne (de trækker sig sammen ved stegning).

Opvarm en smule olivenolie i en anden stegepande på middel varme. Steg bøffer i 5-6 min på hver side. Tag panden af varmen, top med revet mozzarella, og dæk til med låg. Stil til side i 4 min, eller indtil osten er smeltet. VIGTIGT: Bøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Skyl rucola under koldt vand i et dørslag. Skær boller over, og varm i ovnen i 2-3 min. Vend rucola med en smule olivenolie og et nip salt og peber i en skål.

Smør boller med mayonnaise. Fyld med rucola, bøffer og løg. Server med fritter og resterende rucola.