I aften frister vi med et sikkert kort, som hele familien vil elske. Pandestegte svine- og kalvekødsbøffer får et ekstra twist af, at der er ketchup i farsen. Svampesaucen bliver vidunderligt cremet af fløde, og æblesalaten med selleri er frisk tilbehør. Og lad os ikke glemme de kogte kartofler, som vi blander med smør og frisk persille.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
12.5 ml
Sojasauce
(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)
½ stk
Løg
25 g
Rasp
(Indeholder: Hvede, Gluten)
200 g
Champignon
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder: Mælk)
400 g
Små kartofler
250 g
Hakket svine-/kalvekød
1 stk
Bladselleri
(Indeholder: Selleri)
1 stk
Æble
1 stk
Bredbladet persille
¼ tsk
Salt til kartofler
¼ tsk
Salt til kød
1 spsk
Ketchup til kød
1 stk
Æg til bøffer
½ tsk
Salt til bøffer
¼ tsk
Salt til svampe
¼ tsk
Salt til sauce
1 spsk
Smør til sauce
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Kog kartofler i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.
Krydr med salt og peber, og stil til side med låg på.
Imens, riv løg groft.
Bland hakket svine-/kalvekød, løg, æg, rasp, ketchup og salt i en stor skål.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. Form fars til bøffer (3 pr. person) direkte i panden, tryk flade med en palet, og steg i 2-3 min, eller indtil gyldne og gennemstegte. Overfør til en tallerken, og dæk med sølvpapir.
VIGTIGT: Bøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Imens, hak svampe fint.
Opvarm samme stegepande (tilsæt en smule olivenolie ved behov) på middelhøj varme.
Steg svampe i 3-4 min, eller indtil gyldne, og krydr med et nip salt.
Imens, skær æble i tynde, halve skiver.
Skær bladselleri i tynde skiver.
Hak persille groft.
Bland æble, bladselleri, persille og et nip salt i en mellemstor skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
Sænk varmen på stegepanden til lav.
Tilsæt madlavningsfløde, sojasauce, salt og et stort nip peber, og lad simre i 1-2 min.
Vend kartofler med smør i gryden lige inden servering.
VIGTIGT: I denne opskrift bruges halvdelen af mængden af visse ingredienser – dobbelttjek ingredienslisten!
Anret bøffer, kartofler og æblesalat på tallerkener.
Top bøffer med svampesauce.