Skip to main content
Risotto Caprese

Risotto Caprese

med frisk mozzarella og balsamicoglaze

4.1
(90)

Oplev smagen af ​​Italien med vores Caprese-risotto. Her går frisk mozzarella og tomat op i en højere enhed, og du får essensen af ​​italiensk madlavning, der kombinerer enkelhed og smag i hver bid.

Tags:
10 min prep
Vegetarisk
Hvedefri
Comfort Food
Allergener:
Sulfitter
Mælk
Selleri
Æg

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
10 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Løg

150 g

Risottoris

1 stk

Basilikum

24 ml

Balsamico

(Indeholder: Sulfitter)

125 g

Mozzarella

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Rød chili

4 g

Middelhavsdrøm

60 g

Spinat

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder: Selleri)

35 g

Tomatpuré

40 g

Finrevet ost

(Indeholder: Mælk, Æg)

125 g

Cherrytomater

1 stk

Tomat

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til mozzarella

1 spsk

Olie til stegning

6 dl

Vand til risotto

½ tsk

Salt til risotto

1 tsk

Sukker til glaze

1 spsk

Smør til risotto

Næringsindhold

Energi (kJ)2861 kJ
Kalorier (kcal)684 kcal
Fedt29.7 g
Mættet fedt15.8 g
Kulhydrat75.7 g
Sukker12.5 g
Kostfibre4.2 g
Protein26.1 g
Salt4.1 g
Trans Fat0.1 g
Potassium180.6 mg
Calcium16.2 mg
Iron0.3 mg

Fremgangsmåde

Forbered råvarer
1

Hak løg fint.

Flæk chili, fjern kerner, og hak fint.

Skær tomat i 1 cm tern.

Hæld væde fra mozzarella, og dup tør med køkkenrulle. Skær i 6 tynde skiver, og krydr med salt.

TIP: Undlad chilien, eller brug mindre, hvis alle ikke er til stærk mad.

Steg grøntsager
2

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg løg, tomat og chili i 2-3 min, eller indtil let bløde.

Begynd risotto
3

Tilsæt ris, Middelhavsdrøm og tomatpuré, og steg videre i 1-2 min, eller indtil gennemsigtige.

Tilsæt vand, grøntsagsbouillon og salt, og bring i kog. Sænk til middel varme, og lad simre i 18-22 min, eller indtil bouillonen er absorberet og risen er 'al dente'.

TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis risottoen ser tør ud.

Lav glaze
4

Imens, opvarm en lille gryde over middelhøj varme.

Tilsæt balsamico og sukker, og kog i 1 min, eller indtil let reduceret.

Skyl spinat.

Halver cherrytomater.

Færdiggør risotto
5

Tag panden med færdig risotto af varmen.

Tilsæt halvdelen af finrevet ost, smør, cherrytomater og spinat, og vend sammen.

Krydr med et nip salt og peber. 

Server
6

Anret risotto i dybe tallerkener.

Top med mozzarella og resterende finrevet ost.

Drys med basilikum, og dryp med glaze.