Oplev smagen af Italien med vores Caprese-risotto. Her går frisk mozzarella og tomat op i en højere enhed, og du får essensen af italiensk madlavning, der kombinerer enkelhed og smag i hver bid.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Løg
150 g
Risottoris
1 stk
Basilikum
24 ml
Balsamico
(Indeholder: Sulfitter)
125 g
Mozzarella
(Indeholder: Mælk)
1 stk
Rød chili
4 g
Middelhavsdrøm
60 g
Spinat
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder: Selleri)
35 g
Tomatpuré
40 g
Finrevet ost
(Indeholder: Mælk, Æg)
125 g
Cherrytomater
1 stk
Tomat
¼ tsk
Salt til mozzarella
1 spsk
Olie til stegning
6 dl
Vand til risotto
½ tsk
Salt til risotto
1 tsk
Sukker til glaze
1 spsk
Smør til risotto
Hak løg fint.
Flæk chili, fjern kerner, og hak fint.
Skær tomat i 1 cm tern.
Hæld væde fra mozzarella, og dup tør med køkkenrulle. Skær i 6 tynde skiver, og krydr med salt.
TIP: Undlad chilien, eller brug mindre, hvis alle ikke er til stærk mad.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg løg, tomat og chili i 2-3 min, eller indtil let bløde.
Tilsæt ris, Middelhavsdrøm og tomatpuré, og steg videre i 1-2 min, eller indtil gennemsigtige.
Tilsæt vand, grøntsagsbouillon og salt, og bring i kog. Sænk til middel varme, og lad simre i 18-22 min, eller indtil bouillonen er absorberet og risen er 'al dente'.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis risottoen ser tør ud.
Imens, opvarm en lille gryde over middelhøj varme.
Tilsæt balsamico og sukker, og kog i 1 min, eller indtil let reduceret.
Skyl spinat.
Halver cherrytomater.
Tag panden med færdig risotto af varmen.
Tilsæt halvdelen af finrevet ost, smør, cherrytomater og spinat, og vend sammen.
Krydr med et nip salt og peber.
Anret risotto i dybe tallerkener.
Top med mozzarella og resterende finrevet ost.
Drys med basilikum, og dryp med glaze.