Skip to main content
Prosciuttosvøbt svinemørbrad

Prosciuttosvøbt svinemørbrad

med cremede østershatte og trøffeloliemos

4.6
(13)

Så blev det weekend, og familien skal forkæles med et innovativt festmåltid. Vi svøber svinemørbrad i prosciutto, og bager den til perfektion. Kødet får selskab i ovnen af broccolini, toppet med panko og pinjekerner. Samtidigt laver vi cremet trøffeloliemos og en vidunderlig sauce med østerhatte, fløde, estragon og hvidløg.

Allergener:
Mælk
Gluten
Hvede

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Svinemørbrad

200 g

Østershatte

2 stk

Hvidløgsfed

1 pakke

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

8 ml

Trøffelolie

50 g

Prosciutto

500 g

Kartofler

1 pose

Estragon

4 g

Kyllingebouillon

150 g

Broccolini

10 g

Pinjekerner

(Kan indeholde spor af: Hvede, Nøtter, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)

25 g

Panko

(Indeholder: Gluten, Hvede)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Mælk (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

½ spsk

Olivenolie (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 3)

1 spsk

Smør (trin 5)

½ dl

Vand (trin 5)

Næringsindhold

Energi (kJ)3690 kJ
Kalorier (kcal)882 kcal
Fedt47 g
Mættet fedt18.4 g
Kulhydrat67.6 g
Sukker10.3 g
Kostfibre6.8 g
Protein50.7 g
Salt6.1 g
Calcium0.4 mg

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Lav kartoffelmos
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Bring en stor gryde med saltet vand i kog. 

Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern. 

Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på. 

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos. 

Bag svinemørbrad
2

Svøb svinemørbrad i prosciutto.

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på høj varme.

Steg svinemørbrad i 1-2 min på hver side, eller indtil brunet, og overfør til en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen i 12-15 min.

Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.

TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.

 

Bag broccolini
3

Fordel broccolini på en anden bageplade med bagepapir, og krydr med et nip salt.

Bland panko, pinjekerner, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og peber i en lille skål.

Top broccolini med pankoblanding.

Bag i ovnen i 8-9 min, eller indtil mør.

Forbered råvarer
4

Imens, hak svampe og estragon groft.

Pres eller hak hvidløg fint.

Lav svampesauce
5

Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg svampe i 3-4 min, eller indtil brunet, og krydr med et nip salt og peber. Sænk til middel varme. Tilsæt hvidløg, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende. 

Tilsæt madlavningsfløde, vand [1/2 dl | 1 dl], kyllingebouillon og estragon, og lad simre i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet. 

Rør trøffelolie i gryden med kartoffelmos lige inden servering.

Server
6

Skær svinemørbrad i tynde skiver. 

Anret svampe, kartoffelmos og broccolini på tallerkener. 

Top med svinemørbrad og svampesauce.