Prosciuttosvøbt svinemørbrad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Prosciuttosvøbt svinemørbrad

Prosciuttosvøbt svinemørbrad

med cremede østershatte og trøffeloliemos

Allergener:
Mælk
Gluten
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Svinemørbrad

200 g

Østershatte

2 stk

Hvidløgsfed

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

8 ml

Trøffelolie

50 g

Prosciutto

500 g

Bagekartoffel

1 pose

Estragon

4 g

Kyllingebouillon

150 g

Broccolini

10 g

Pinjekerner

(Kan indeholde Hvede, Nødder, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)

25 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Mælk (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

½ spsk

Olivenolie (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 3)

1 spsk

Smør (trin 5)

½ dl

Vand (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3690 kJ
Kalorier (kcal)882 kcal
Fedt47.1 g
Mættet fedt18.4 g
Kulhydrat67.6 g
Sukker10.3 g
Protein50.7 g
Salt6.1 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Lav kartoffelmos
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Bring en stor gryde med saltet vand i kog. 
Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern. 
Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på. 

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos. 

Bag svinemørbrad
2

Svøb svinemørbrad i prosciutto.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på høj varme.
Steg svinemørbrad i 1-2 min på hver side, eller indtil brunet, og overfør til en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen i 12-15 min.
Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.

TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.

Bag broccolini
3

Fordel broccolini på en anden bageplade med bagepapir, og krydr med et nip salt.
Bland panko, pinjekerner, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og peber i en lille skål.
Top broccolini med pankoblanding.
Bag i ovnen i 8-9 min, eller indtil mør.

Forbered råvarer
4

Imens, hak svampe og estragon groft.
Pres eller hak hvidløg fint.

Lav svampesauce
5

Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg svampe i 3-4 min, eller indtil brunet, og krydr med et nip salt og peber. Sænk til middel varme. Tilsæt hvidløg, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende. 
Tilsæt madlavningsfløde, vand [1/2 dl | 1 dl], kyllingebouillon og estragon, og lad simre i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet. 
Rør trøffelolie i gryden med kartoffelmos lige inden servering.

Server
6

Skær svinemørbrad i tynde skiver. 
Anret svampe, kartoffelmos og broccolini på tallerkener. 
Top med svinemørbrad og svampesauce.