Så blev det weekend, og familien skal forkæles med et innovativt festmåltid. Vi svøber svinemørbrad i prosciutto, og bager den til perfektion. Kødet får selskab i ovnen af broccolini, toppet med panko og pinjekerner. Samtidigt laver vi cremet trøffeloliemos og en vidunderlig sauce med østerhatte, fløde, estragon og hvidløg.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Svinemørbrad
200 g
Østershatte
2 stk
Hvidløgsfed
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
8 ml
Trøffelolie
50 g
Prosciutto
500 g
Bagekartoffel
1 pose
Estragon
4 g
Kyllingebouillon
150 g
Broccolini
10 g
Pinjekerner
(Kan indeholde Hvede, Nødder, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)
25 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
3 spsk
Mælk (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
½ spsk
Olivenolie (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
1 spsk
Smør (trin 5)
½ dl
Vand (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern.
Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.
Svøb svinemørbrad i prosciutto.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på høj varme.
Steg svinemørbrad i 1-2 min på hver side, eller indtil brunet, og overfør til en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen i 12-15 min.
Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.
TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.
Fordel broccolini på en anden bageplade med bagepapir, og krydr med et nip salt.
Bland panko, pinjekerner, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og peber i en lille skål.
Top broccolini med pankoblanding.
Bag i ovnen i 8-9 min, eller indtil mør.
Imens, hak svampe og estragon groft.
Pres eller hak hvidløg fint.
Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg svampe i 3-4 min, eller indtil brunet, og krydr med et nip salt og peber. Sænk til middel varme. Tilsæt hvidløg, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt madlavningsfløde, vand [1/2 dl | 1 dl], kyllingebouillon og estragon, og lad simre i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.
Rør trøffelolie i gryden med kartoffelmos lige inden servering.
Skær svinemørbrad i tynde skiver.
Anret svampe, kartoffelmos og broccolini på tallerkener.
Top med svinemørbrad og svampesauce.