Skip to main content
Portugese chicken burger

Portugese chicken burger

med karamelliserede rødløg og sprøde fritter

Burgere smager altid godt, og selvfølgelig er det sjovt at variere lidt, så her kommer en lækker opskrift på en smagsrig kyllingeburger med hjemmelavede fritter. Mariner kyllingen i varme og krydrede smage af spidskommen, ristet hvidløg, chili, cayenne og oregano, og fyld i varme briochebrød sammen med karamelliserede løg, friske tomater, salat og mayonnaise. Enkel, frygtelig god, og klar på bare en halv time. Slet ikke dumt!

Tags:
Nem
Børnevenlig
Allergener:
Æg
Sennep
Sulfitter
Gluten
Mælk
Hvede

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Panamad

50 g

Mayonnaise

(Indeholder: Æg, Sennep)

280 g

Kyllingebryst

12 ml

Balsamico

(Indeholder: Sulfitter)

2 stk

Briocheboller

(Indeholder: Æg, Gluten, Mælk, Hvede Kan indeholde spor af: Sesam, Soja)

500 g

Kartofler

1 stk

Hvidløgsfed

30 g

Blandet salat

1 stk

Løg

50 g

Soltørrede tomater

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Sukker (trin 2)

2 spsk

Vand* (trin 2)

½ spsk

Olivenolie (trin 2)

Næringsindhold

Energi (kJ)3656 kJ
Kalorier (kcal)874 kcal
Fedt32.2 g
Mættet fedt5.1 g
Kulhydrat97.6 g
Sukker18.1 g
Kostfibre5.8 g
Protein47.8 g
Salt2.1 g
Potassium11150 mg

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag fritter
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) til fritter. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min.

Karamelliser rødløg
2

Skær rødløg i tynde, halve skiver. Skær tomat i tynde skiver. Pres eller hak hvidløg fint. Opvarm olivenolie* [1 spsk l | 2 spsk] i en stegepande på middel varme. Steg rødløg i 5-6 min, eller indtil bløde. Tilsæt balsamico, vand* [1 spsk | 2 spsk] og sukker* [1 tsk | 2 tsk], og steg i 3-5 min, eller indtil karamelliseret. Overfør til en skål.

Mariner kylling
3

Bland hvidløg, Panamad, et nip salt* og en smule olivenolie* til en marinade i en skål. Læg hånden fladt på hvert kyllingebryst på et andet skærebræt, og skær igennem med en skarp kniv. Vend kylling i skålen med marinade.

Steg kylling
4

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande (skyl af først) på middel varme, når fritterne har 10 min tilbage. Steg kylling i 2-4 min på hver side. Overfør til en tallerken. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Varm boller
5

Varm boller på en rist i ovnen i 3 min. Skyl salat [1/2 pose, 2P] under koldt vand* i et dørslag.

Server
6

Smør boller med mayonnaise. Fyld med kylling, rødløg, salat og tomat. Server med fritter og resterende salat.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image