Prosciutto er det italienske ord for skinke. Vi kalder den ogsÄ for parmaskinke, og den bliver ofte brugt uden tilberedning til tapas. I aften har vi dog valgt at bruge den i en skøn pastaret, bÄde blandet sammen med portobello, spinat og basilikum - og som topping.
LƦs produktets etiket for at fƄ al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diƦtbehov.
200 ml
MadlavningsflĆøde
60 g
Spinat
50 g
Prosciutto
150 g
Portobello
1 stk
SkalottelĆøg
270 g
Finrevet ost
(IndeholdermƦlk, Ʀg)4 g
Pasta
(IndeholderglutenKan indeholdesoja)1 pose
Kyllingebouillon
1 stk
Basilikum
HvidlĆøgsfed
Bring en stor gryde med saltet vand* i kog. Skær svampe i tynde skiver. Hak skalotteløg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Hak basilikum fint. Hak prosciutto groft. Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag.
TilsƦt pasta til det kogende vand*, og kog i 10 min, eller indtil āal dente'.Ā HƦld vand fra, og kom pasta tilbage i gryden sammen med en smule olivenolie*.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande pÄ middelhøj varme. Steg prosciutto i 2-3 min, eller indtil sprød. Overfør til en tallerken med køkkenrulle.
Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande pÄ middelhøj varme. Steg skalotteløg, svampe, hvidløg og et nip salt* i 4-5 min. Tilsæt kyllingebouillon, madlavningsfløde og halvdelen af basilikum, og lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet.
Tilsæt pasta, spinat og halvdelen af prosciutto til stegepanden, og rør godt rundt. Krydr med et stort nip peber*.
Anret pasta i dybe tallerkener.Ā Top med resterende prosciutto og revet ost.Ā Drys med resterende basilikum.