Skip to main content
Portobellopasta

Portobellopasta

med prosciutto & spinat

4.5
(1,8 t)

Prosciutto er det italienske ord for skinke. Vi kalder den også for parmaskinke, og den bliver ofte brugt uden tilberedning til tapas. I aften har vi dog valgt at bruge den i en skøn pastaret, både blandet sammen med portobello, spinat og basilikum - og som topping.

Tags:
Hurtig
Allergener:
Mælk
Hvede
Gluten

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 pakke

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

60 g

Spinat

(Kan indeholde spor af: Selleri)

50 g

Prosciutto

150 g

Portobello

1 stk

Skalotteløg

20 g

Finrevet ost

1 pakke

Pasta

(Indeholder: Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Soja)

4 g

Kyllingebouillon

1 pose

Basilikum

1 stk

Hvidløgsfed

Næringsindhold

Kalorier (kcal)746 kcal
Energi (kJ)3120 kJ
Fedt22 g
Mættet fedt12.1 g
Kulhydrat104 g
Sukker10.9 g
Kostfibre5.8 g
Protein31.4 g
Salt2.3 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Forbered råvarer
1

Bring en stor gryde med saltet vand* i kog. Skær svampe i tynde skiver. Hak skalotteløg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Hak basilikum fint. Hak prosciutto groft. Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag.

Kog pasta
2

Tilsæt pasta til det kogende vand*, og kog i 10 min, eller indtil ‘al dente'. Hæld vand fra, og kom pasta tilbage i gryden sammen med en smule olivenolie*.

Steg prosciutto
3

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg prosciutto i 2-3 min, eller indtil sprød. Overfør til en tallerken med køkkenrulle.

Lav sauce
4

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Steg skalotteløg, svampe, hvidløg og et nip salt* i 4-5 min. Tilsæt kyllingebouillon, madlavningsfløde og halvdelen af basilikum, og lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet.

Tilsæt pasta
5

Tilsæt pasta, spinat og halvdelen af prosciutto til stegepanden, og rør godt rundt. Krydr med et stort nip peber*.

Server
6

Anret pasta i dybe tallerkener. Top med resterende prosciutto og revet ost. Drys med resterende basilikum.