Udon nudler kommer fra Japan og er lavet af mel, vand og salt. De er kendetegnet ved deres hvide farve, og ved at de er tykkere end almindelige nudler. I aften blander vi dem i en dejlig sauce med veganske strimler, sataysauce, ingefærpasta, løg, gulerod, hvidløg og pak choi. Vi topper med ristede løg og frisk forårsløg, og så er maden klar.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
200 g
Veganske strimler
(Indeholder: Soja)
4 g
Ga-Laksa
1 stk
Rødløg
1 stk
Gulerod
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Pak choi
½ g
Chiliflager
150 g
Udonnudler, tørrede
(Indeholder: Gluten, Hvede)
50 g
Sataysauce
(Indeholder: Jordnødder, Soja, Gluten, Hvede)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)
½ stk
Lime
1 stk
Forårsløg
½ stk
Ristede løg
(Indeholder: Gluten, Hvede)
½ spsk
Olivenolie (trin 1)
1 spsk
Hvedemel (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
Bland veganske strimler, hvedemel [1 spsk | 2 spsk], Ga-Laksa og salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en mellemstor skål.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg veganske strimler i 3-4 min, indtil brunet.
Overfør til en tallerken med køkkenrulle.
Bring en gryde med saltet vand i kog.
Skær løg i tynde, halve skiver.
Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver.
Pres eller hak hvidløg fint.
Hak pak choi groft.
Skær citron [½ stk, 2P] i både.
Snit forårsløg fint.
Kog nudler i 4-6 min, indtil bløde.
Gem en smule nudelvand [1 dl | 2 dl] og hæld resten fra.
Skyl nudler under koldt vand.
Bland sataysauce [1/2 pakke, 2P], sojasauce og ingefærpasta i en lille skål, og stil til side.
TIP: Kogevandet skal være lige så salt [1/2 spsk I 1 spsk] som havvand.
Imens, opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg løg og gulerod i 3-4 min, indtil bløde.
Tilsæt hvidløg, pak choi og chiliflager [1/2 pose, 2P], og steg videre i 30 sek.
Tilsæt veganske strimler, nudler, sataysauceblanding og halvdelen af nudelvand.
Vend sammen, og lad simre i 2-3 min.
TIP: Tilsæt resterende nudelvand, hvis nudlerne ser tørre ud.
Anret nudler i dybe tallerkener.
Top med forårsløg og ristet løg [½ pakke, 2P].
Server med limebåde.