Skip to main content
Udonnudler og vegostrimler

Udonnudler og vegostrimler

med sataysauce og stegte grøntsager

Udon nudler kommer fra Japan og er lavet af mel, vand og salt. De er kendetegnet ved deres hvide farve, og ved at de er tykkere end almindelige nudler. I aften blander vi dem i en dejlig sauce med veganske strimler, sataysauce, ingefærpasta, løg, gulerod, hvidløg og pak choi. Vi topper med ristede løg og frisk forårsløg, og så er maden klar.

Tags:
Plantebaseret
Vegetarisk
Mælkefri
Under 650 kcal
Allergener:
Soja
Gluten
Hvede
Jordnødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Veganske strimler

(Indeholder: Soja)

4 g

Ga-Laksa

1 stk

Rødløg

1 stk

Gulerod

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Pak choi

½ g

Chiliflager

150 g

Udonnudler, tørrede

(Indeholder: Gluten, Hvede)

50 g

Sataysauce

(Indeholder: Jordnødder, Soja, Gluten, Hvede)

25 ml

Sojasauce

(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)

½ stk

Lime

1 stk

Forårsløg

½ stk

Ristede løg

(Indeholder: Gluten, Hvede)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olivenolie (trin 1)

1 spsk

Hvedemel (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

Næringsindhold

Energi (kJ)2712 kJ
Kalorier (kcal)648 kcal
Fedt18.4 g
Mættet fedt3.9 g
Kulhydrat83.4 g
Sukker14.7 g
Kostfibre14.7 g
Protein30.1 g
Salt6.1 g
Potassium230 mg
Calcium54 mg
Iron0.6 mg

Redskaber

Stegepande
Medium Saucepan

Fremgangsmåde

Steg veganske strimler
1

Bland veganske strimler, hvedemel [1 spsk | 2 spsk], Ga-Laksa og salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en mellemstor skål.

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg veganske strimler i 3-4 min, indtil brunet.

Overfør til en tallerken med køkkenrulle.

Bring en gryde med saltet vand i kog.

Forbered grøntsager
2

Skær løg i tynde, halve skiver.

Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver.

Pres eller hak hvidløg fint.

Hak pak choi groft.

Skær citron [½ stk, 2P] i både.

Snit forårsløg fint.

Kog nudler
3

Kog nudler i 4-6 min, indtil bløde. 

Gem en smule nudelvand [1 dl | 2 dl] og hæld resten fra.

Skyl nudler under koldt vand.

Bland sataysauce [1/2 pakke, 2P], sojasauce og ingefærpasta i en lille skål, og stil til side.

TIP: Kogevandet skal være lige så salt [1/2 spsk I 1 spsk] som havvand. 

Steg grøntsager
4

Imens, opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg løg og gulerod i 3-4 min, indtil bløde.

Tilsæt hvidløg, pak choi og chiliflager [1/2 pose, 2P], og steg videre i 30 sek.

Tilsæt nudler
5

Tilsæt veganske strimler, nudler, sataysauceblanding og halvdelen af nudelvand.

Vend sammen, og lad simre i 2-3 min.

TIP: Tilsæt resterende nudelvand, hvis nudlerne ser tørre ud. 

Server
6

Anret nudler i dybe tallerkener.

Top med forårsløg og ristet løg [½ pakke, 2P].

Server med limebåde.