Skip to main content
Parmesanpaneret kylling
Parmesanpaneret kylling

Parmesanpaneret kylling

med grøntsager vendt i honning-sennepsdressing

Aftenens opskrift er fyldt med umamifyldte smage i spændende kombinationer. Vi panerer kylling i parmesan og panko, og steger den gylden og sprød. Samtidig bager vi rodfrugter og broccoli, som vi derefter vender med rucola og honning-sennepsdressing. Vi topper med cremet aioli, og så er maden færdig.

Tags:
Børnevenlig
Mere grønt
Proteinrig
Max 50g kulhydrater
Allergener:
Gluten
Hvede
Sennep
Sulfitter
Æg
Mælk
Selleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

12.5 g

Panko

(Indeholder: Gluten, Hvede)

280 g

Kyllingebryst

20 g

Honning-sennepsdressing

(Indeholder: Sennep, Sulfitter, Æg)

125 g

Broccoli

20 g

Finrevet ost

(Indeholder: Mælk, Æg)

40 g

Rucola

40 g

Aioli

(Indeholder: Æg, Sennep)

1 stk

Knoldselleri

(Indeholder: Selleri)

1 stk

Pastinak

2 stk

Rødbede

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til rodfrugter

2 spsk

Mel til panering

¼ tsk

Salt til panering

1 stk

Æg til panering

¼ tsk

Salt til grøntsager

1 spsk

Olie til stegning

Næringsindhold

Energi (kJ)2703 kJ
Kalorier (kcal)646 kcal
Fedt30.3 g
Mættet fedt5.5 g
Kulhydrat41.8 g
Sukker20.3 g
Protein48.8 g
Salt2.9 g

Fremgangsmåde

Bag rodfrugter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skræl knoldselleri, og skær i 2 cm tern.

Skær pastinak og rødbede (uskrællet) i 2 cm tern.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Imens, læg kylling mellem to stykker bagepapir, og bank flad (ca. 2 cm) med en kødhammer eller kagerulle.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Paner kylling
2

Bland hvedemel, salt og et nip peber i en dyb tallerken.

Pisk æg i en anden dyb tallerken. 

Bland panko og finrevet ost i en tredje dyb tallerken. 

Vend kylling i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko. Overfør til en tallerken. 

TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk.

Bag broccoli
3

Skyl rucola.

Skær broccoli i små buketter og stokken (skræl ved behov) i 2 cm tern.

Fordel broccoli på bagepladen, når rodfrugterne har 12 min tilbage.

Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil mør.

Steg kylling
4

Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Steg kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.

TIP: Tilsæt ekstra olivenolie, hvis kyllingen sidder fast i panden. - Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Tilsæt honning-sennepsdressing
5

Tag færdige rodfrugter og broccoli ud af ovnen.

Vend med rucola og honning-sennepsdressing på bagepladen.

Skær kylling i skiver.

TIP: Server rucola separat, hvis børnene ikke er til smagen.

Server
6

Anret kylling, broccoli og rodfrugter på tallerkener.

Server med aioli.