Aftenens opskrift er fyldt med umamifyldte smage i spændende kombinationer. Vi panerer kylling i parmesan og panko, og steger den gylden og sprød. Samtidig bager vi rodfrugter og broccoli, som vi derefter vender med rucola og honning-sennepsdressing. Vi topper med cremet aioli, og så er maden færdig.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
12.5 g
Panko
(Indeholder: Gluten, Hvede)
280 g
Kyllingebryst
20 g
Honning-sennepsdressing
(Indeholder: Sennep, Sulfitter, Æg)
125 g
Broccoli
20 g
Finrevet ost
(Indeholder: Mælk, Æg)
40 g
Rucola
40 g
Aioli
(Indeholder: Æg, Sennep)
1 stk
Knoldselleri
(Indeholder: Selleri)
1 stk
Pastinak
2 stk
Rødbede
¼ tsk
Salt til rodfrugter
2 spsk
Mel til panering
¼ tsk
Salt til panering
1 stk
Æg til panering
¼ tsk
Salt til grøntsager
1 spsk
Olie til stegning
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skræl knoldselleri, og skær i 2 cm tern.
Skær pastinak og rødbede (uskrællet) i 2 cm tern.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, læg kylling mellem to stykker bagepapir, og bank flad (ca. 2 cm) med en kødhammer eller kagerulle.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Bland hvedemel, salt og et nip peber i en dyb tallerken.
Pisk æg i en anden dyb tallerken.
Bland panko og finrevet ost i en tredje dyb tallerken.
Vend kylling i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko. Overfør til en tallerken.
TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk.
Skyl rucola.
Skær broccoli i små buketter og stokken (skræl ved behov) i 2 cm tern.
Fordel broccoli på bagepladen, når rodfrugterne har 12 min tilbage.
Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil mør.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.
TIP: Tilsæt ekstra olivenolie, hvis kyllingen sidder fast i panden. - Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Tag færdige rodfrugter og broccoli ud af ovnen.
Vend med rucola og honning-sennepsdressing på bagepladen.
Skær kylling i skiver.
TIP: Server rucola separat, hvis børnene ikke er til smagen.
Anret kylling, broccoli og rodfrugter på tallerkener.
Server med aioli.