
Pankopaneret sej
med bagte kartoffelbåde og saftig mangosalat
Skøn opskrift på pankopaneret sej med sprøde kartoffelbåde. Når kartoflerne er i ovnen, har vi tid til at mikse en spændende mangosalat sammen, der får sødme af mango, sprødhed af kål og syre af citron. Vi serverer vores fisk, kartofler og grøntsager med sort sesammayonnaise, som er perfekt til både sej og kartofler.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
500 g
Kartofler
½ stk
Lime
½ stk
Rød chili
½ stk
Mango
25 g
Panko
(Indeholder Sulfitter, Hvede, Gluten)
250 g
Sej
(Indeholder Fisk)
150 g
Snittet kålsalat
(Kan indeholde Selleri)
50 g
Sort sesammayonnaise
(Indeholder Sennep, Soja, Gluten, Hvede, Sesam, Æg)
Ikke inkluderet i din måltidskasse
1 stk
Æg (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
2 spsk
Hvedemel (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm både.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Imens, skær lime [1/2 stk, 2P] i både.
Flæk chili [½ stk, 2P], fjern kerner, og skær i tynde skiver.
Skræl mango [1/2 stk, 2P], skær over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 1 cm tern.

Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt.
Bland hvedemel [2 spsk | 4 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en dyb tallerken.
Pisk æg [1 stk | 2 stk] i en anden dyb tallerken.
Bland panko og salt [1/4 tsk | 1/2 stk] i en tredje dyb tallerken.
Vend fisk i mel, derefter i æg og til sidst i panko.

Hæld olivenolie i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middel varme, når kartoflerne har 5 min tilbage.
Steg fisk i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Imens, bland snittet kålsalat, mango, limesaft og et nip salt og peber i en stor skål.
Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Anret kartofler, mangosalat og fisk på tallerkener.
Top med chili.
Server med sesammayonnaise og limebåde.