Hvordan lyder hjemmelavede fiskepinde og hjemmelavede pommes frites til aftensmad? Her er en simpel opskrift, der vil guide dig trin for trin, så du lykkes galant med disse favoritter. Server med en forfriskende salat af anis smagende fennikel, appelsin og kålblanding, samt sennep aioli. Det her smager altså virkelig godt, hvis vi selv må sige det!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
30 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
500 g
Kartofler
½ pose
Kørvel
250 g
Sej
1 stk
Appelsin
80 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
150 g
Kålblanding, skåret
4 g
Hvide Løjer & Urter
12 g
Sennep
(Indeholder Sennep)
1 stk
Æg
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) til fritter. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min.
Skær appelsin i tern. Hak kørvel [1/2 pose, 2 pers.] fint. Dup fisk tør med køkkenrulle, og skær i 2 cm tykke strimler på et andet skærebræt.
Bland panko og Hvide Løjer & Urter med et nip salt* og peber* i en dyb tallerken. Pisk æg* i en anden dyb tallerken. Vend fisk i æg og derefter i panering. Stil til side på en ren tallerken. TIP: 4 pers.: Fordel paneringen i to dybe tallerkener i stedet for en, og vend fisken af to omgange. Det forhindrer paneringen i at klistre for meget.
Hæld olie* i en stegepande, så hele bunden er dækket. Varm op ved middelhøj varme. Steg fisk i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og sprød. VIGTIGT: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Bland appelsin, snittet salat og en smule olivenolie* med et nip salt* og peber* i en skål. Bland aioli, sennep [1 tsk, 2 pers. | 2 tsk, 4 pers.] og kørvel i en lille skål. TIP: Tilsæt mere sennep, hvis du kan lide smagen!
Anret fisk, fritter og fennikelsalat på tallerkener. Server med sennepsaioli.