
Paneret sej
med appelsinsalat & fritter
Hvordan lyder hjemmelavede fiskepinde og hjemmelavede pommes frites til aftensmad? Her er en simpel opskrift, der vil guide dig trin for trin, så du lykkes galant med disse favoritter. Server med en forfriskende salat af anis smagende fennikel, appelsin og kålblanding, samt sennep aioli. Det her smager altså virkelig godt, hvis vi selv må sige det!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
250 g
Sej
(Indeholder Fisk)
4 g
Hvide Løjer & Urter
1 pose
Kørvel
12 g
Sennep
(Indeholder Sennep)
500 g
Kartofler
30 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
150 g
Snittet kålsalat
80 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
1 stk
Appelsin
Ikke inkluderet i din måltidskasse
1 stk
Æg (trin 3)
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) til fritter. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min.
Skær appelsin i tern. Hak kørvel fint. Dup fisk tør med køkkenrulle, og skær i 2 cm tykke strimler på et andet skærebræt.
Bland panko og Hvide Løjer & Urter med et nip salt* og peber* i en dyb tallerken. Pisk æg* [1 stk | 2 stk] i en anden dyb tallerken. Vend fisk i æg og derefter i panering. Stil til side på en ren tallerken. TIP: 4 pers.: Fordel paneringen i to dybe tallerkener i stedet for én, og vend fisken af to omgange. Det forhindrer paneringen i at klistre for meget.
Hæld olivenolie* i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op ved middelhøj varme. Steg fisk i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og sprød. VIGTIGT: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Bland appelsin, snittet salat og en smule olivenolie* med et nip salt* og peber* i en skål. Bland aioli, sennep og kørvel i en lille skål. TIP: Tilsæt mere sennep, hvis du kan lide smagen!
Anret fisk, fritter og appelsinsalat på tallerkener. Server med sennepsaioli.