Ups, er det allerede lørdag? Hvad skal vi spise i aften? Intet problem, vi har ordnet den skønneste menu, som du tilbereder på under en time. Vidunderlig, perfekt stegt striploin steak med sprøde rosmarinfritter. Fantastisk tilbehør er hvidløgsstegt broccolini, gulerod, rødløg og en cremet pebersauce med fløde.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Angus Striploin
150 g
Broccolini
2 g
Groftmalet peber
500 g
Kartofler
2 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Rosmarin
1 stk
Rødløg
1 stk
Gulerod
1 pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
4 g
Kyllingebouillon
½ tsk
Salt (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 3)
Forvarm ovnen til 240°/220°C (varmluft).
Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med et nip salt.
Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.
Hak rosmarin [1/2 stk, 2P] fint.
Fordel fritter på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med rosmarin, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Skær gulerod (uskrællet) i 5 cm lange stave.
Skær rødløg i 1 cm både.
Pres eller hak hvidløg fint.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg broccolini, gulerod og rødløg i 5-6 min, eller indtil møre.
Tilsæt hvidløg, og steg videre i 1 min, eller indtil velduftende. Krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og peber.
Overfør til en skål, og dæk til med låg.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, så går tilberedningen hurtigere.
Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på høj varme.
Steg bøffer i 1 min på hver side. Sænk til middelhøj varme, og steg videre i 1-2 min på hver side for medium-rare.
Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.
TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.
Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middellav varme, når fritterne har 5 min tilbage.
Svits groftmalet peber i 30 sek. Tilsæt et skvæt vand, og skrab bunden af panden med en palet.
Tilsæt madlavningsfløde, kyllingebouillon og et nip salt, og lad simre i 1-2 min, eller indtil tyknet. Tilsæt kødsaft fra tallerkenen med bøffer.
Skær bøffer i tynde skiver.
Anret bøffer, rosmarinfritter og grøntsager på tallerkener.
Top bøffer med pebersauce.