Pandestegt steak og calabresedip
med stegte grøntsager og rosmarinfritter
Ups, er det allerede lørdag? Hvad skal vi spise i aften? Intet problem, vi har ordnet den lækreste menu, som du tilbereder på under en time. Vidunderlig, perfekt stegt striploin steak med sprøde rosmarinfritter. Fantastisk tilbehør er hvidløgsstegt gulerod, rødløg og grønne bønner, og en cremet calabresedip med yoghurt og persille.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
500 g
Kartofler
½ stk
Rosmarin
300 g
Angus Striploin
1 stk
Gulerod
½ stk
Rødløg
75 g
Grønne bønner
1 pose
Bredbladet persille
60 g
Calabresepesto
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
1 stk
Hvidløgsfed
Ikke inkluderet i din måltidskasse
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 240°/220°C varmluft. Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med et nip salt*. Skær kartofler (uskrællet) til fritter. Hak rosmarin [1/2 stilk I 1 stilk] fint. Fordel fritter på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og drys med rosmarin. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min.
Skær gulerod (uskrællet) i 5 cm lange stave. Skær rødløg [½ stk, 2P] i 1 cm både. Pres eller hak hvidløg fint. Hak persille fint. Skær ender af grønne bønner [½ pose, 2P].
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg grønne bønner, gulerod og rødløg i 4-5 min, eller indtil næsten møre. Tilsæt hvidløg, og steg videre i 1 min. Krydr med et nip salt* og peber*, og overfør til en skål med låg.
Opvarm olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] i samme stegepande (skyl af først) på høj varme. Steg bøffer i 1 min på hver side. Skru ned til middelhøj varme, og steg videre i 1-2 min på hver side for medium-rare. Overfør til en foliepakke, og lad hvile. TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.
Bland yoghurt, calabresepesto, halvdelen af persille, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber* i en lille skål. Skær bøffer i tynde skiver, og krydr med et stort nip peber*.
Anret bøffer, fritter og grøntsager på tallerkener. Drys med resterende persille. Server med calabresedip.