Skip to main content
Pandestegt sej og cremet dildsauce
Pandestegt sej og cremet dildsauce

Pandestegt sej og cremet dildsauce

med æblesalat og porre-kartoffelmos

Aftenens opskrift byder på masser af smage og farver. Vi steger sej, og lader den simre i en fantastisk sauce med dild, fløde, citron og grøntsagsbouillon. Samtidig laver vi kartoffelmos med porrer. Vi laver også en frisk og smuk salat med radise, æble og græskarkerner.

Tags:
Hvedefri
Allergener:
Fisk
Mælk
Selleri

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Bagekartoffel

1 stk

Citron

½ stk

Porre

250 g

Sej

(Indeholder: Fisk)

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

10 g

Græskarkerner

(Kan indeholde spor af: Spelt, Rug, Hvede, Sesam, Kamut, Byg, Jordnødder, Havre, Nødder, Gluten)

75 g

Radiser

1 stk

Dild

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder: Selleri)

1 stk

Æble

100 g

Romainesalat

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Mælk til mos

½ tsk

Salt til mos

½ dl

Vand til sauce

¼ tsk

Salt til fisk

½ spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Salt til salat

Næringsindhold

Energi (kJ)2775 kJ
Kalorier (kcal)663 kcal
Fedt30.8 g
Mættet fedt18.1 g
Kulhydrat67.6 g
Sukker18.5 g
Kostfibre9.6 g
Protein32.4 g
Salt4.5 g
Calcium0.5 mg
Iron0.3 mg

Fremgangsmåde

Lav kartoffelmos
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern.

Skær porre i tynde, halve skiver.

Kog kartofler og porre i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

Lav dildsauce
2

Imens, hak dild fint.

Halver citron.

Bland madlavningsfløde, et stort skvæt citronsaft, dild, grøntsagsbouillon og vand i en mellemstor skål.

Steg fisk
3

Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt og et nip peber.

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg fisk i 2-3 min på den ene side.

Vend fisk, tilsæt dildsauce, og steg videre i 2-3 min, eller indtil fisken er gennemtilberedt og saucen er let tyknet. Krydr med et nip salt og peber.

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Forbered frugt og grønt
4

Imens, skær æble i tynde, halve skiver.

Skær radiser i kvarte.

Skær roden af salat, skil bladene ad, og hak groft.

Lav salat
5

Bland radiser, æble, salat, græskarkerner og salt i en mellemstor skål.

TIP: Du kan også tilsætte en smule olivenolie.

Server
6

Anret fisk, dildsauce, kartoffelmos og salat på tallerkener.