
Aftenens opskrift byder på masser af smage og farver. Vi steger sej, og lader den simre i en fantastisk sauce med dild, fløde, citrusfrugt og bouillon. Samtidig laver vi kartoffelmos med porrer. Vi laver også en frisk og smuk salat med radise, æble og græskarkerner.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
500 g
Kartofler
1 stk
Citrusfrugt
½ stk
Porre
250 g
Sej
(Indeholder: Fisk)
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder: Mælk)
10 g
Græskarkerner
(Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder, Sesam)
75 g
Radiser
1 stk
Dild
4 g
Bouillon
(Indeholder: Selleri)
1 stk
Æble
100 g
Romainesalat
3 spsk
Mælk til mos
½ tsk
Salt til mos
½ dl
Vand til sauce
¼ tsk
Salt til fisk
½ spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til salat

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern.
Skær porre i tynde, halve skiver.
Kog kartofler og porre i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

Imens, hak dild fint.
Halver citrusfrugt.
Bland madlavningsfløde, et stort skvæt citrusfrugtsaft, dild, bouillon og vand i en mellemstor skål.

Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt og et nip peber.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg fisk i 2-3 min på den ene side.
Vend fisk, tilsæt dildsauce, og steg videre i 2-3 min, eller indtil fisken er gennemtilberedt og saucen er let tyknet. Krydr med et nip salt og peber.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Imens, skær æble i tynde, halve skiver.
Skær radiser i kvarte.
Skær roden af salat, skil bladene ad, og hak groft.

Bland radiser, æble, salat, græskarkerner og salt i en mellemstor skål.
TIP: Du kan også tilsætte en smule olivenolie.

Anret fisk, dildsauce, kartoffelmos og salat på tallerkener.