Aftenens opskrift byder på masser af smage og farver. Vi steger sej, og lader den simre i en fantastisk sauce med dild, fløde, citron og grøntsagsbouillon. Samtidig laver vi kartoffelmos med porrer. Vi laver også en frisk og smuk salat med radise, æble og græskarkerner.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Bagekartoffel
1 stk
Citron
½ stk
Porre
250 g
Sej
(Indeholder Fisk)
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
10 g
Græskarkerner
(Kan indeholde Spelt, Jordnødder, Sesam, Hvede, Havre, Nødder, Byg, Kamut, Rug)
75 g
Radiser
1 pose
Dild
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
1 stk
Æble
3 spsk
Mælk til mos
½ tsk
Salt til mos
½ dl
Vand til sauce
¼ tsk
Salt til fisk
½ spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til salat
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern.
Skær porre i tynde, halve skiver.
Kog kartofler og porre i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.
Imens, hak dild fint.
Halver citron.
Bland madlavningsfløde, et stort skvæt citronsaft, dild, grøntsagsbouillon og vand i en mellemstor skål.
Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt og et nip peber.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg fisk i 2-3 min på den ene side.
Vend fisk, tilsæt dildsauce, og steg videre i 2-3 min, eller indtil fisken er gennemtilberedt og saucen er let tyknet. Krydr med et nip salt og peber.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Imens, skær æble i tynde, halve skiver.
Skær radiser i kvarte.
Bland radiser, æble, græskarkerner og salt i en mellemstor skål.
TIP: Du kan også tilsætte en smule olivenolie.
Anret fisk, dildsauce, kartoffelmos og salat på tallerkener.