Pandestegt sej og cremet dildsauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pandestegt sej og cremet dildsauce

Pandestegt sej og cremet dildsauce

med æblesalat og porre-kartoffelmos

Aftenens opskrift byder på masser af smage og farver. Vi steger sej, og lader den simre i en fantastisk sauce med dild, fløde, citron og grøntsagsbouillon. Samtidig laver vi kartoffelmos med porrer. Vi laver også en frisk og smuk salat med radise, æble og græskarkerner.

Allergener:
Fisk
Mælk
Selleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Bagekartoffel

1 stk

Citron

½ stk

Porre

250 g

Sej

(Indeholder Fisk)

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

10 g

Græskarkerner

(Kan indeholde Spelt, Jordnødder, Sesam, Hvede, Havre, Nødder, Byg, Kamut, Rug)

75 g

Radiser

1 pose

Dild

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

1 stk

Æble

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Mælk til mos

½ tsk

Salt til mos

½ dl

Vand til sauce

¼ tsk

Salt til fisk

½ spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Salt til salat

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2738 kJ
Kalorier (kcal)654 kcal
Fedt30.9 g
Mættet fedt18.1 g
Kulhydrat65.6 g
Sukker17.6 g
Protein32 g
Salt4.5 g

Fremgangsmåde

Lav kartoffelmos
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern.

Skær porre i tynde, halve skiver.

Kog kartofler og porre i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

Lav dildsauce
2

Imens, hak dild fint.

Halver citron.

Bland madlavningsfløde, et stort skvæt citronsaft, dild, grøntsagsbouillon og vand i en mellemstor skål.

Steg fisk
3

Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt og et nip peber.

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg fisk i 2-3 min på den ene side.

Vend fisk, tilsæt dildsauce, og steg videre i 2-3 min, eller indtil fisken er gennemtilberedt og saucen er let tyknet. Krydr med et nip salt og peber.

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Forbered frugt og grønt
4

Imens, skær æble i tynde, halve skiver.

Skær radiser i kvarte.

Lav salat
5

Bland radiser, æble, græskarkerner og salt i en mellemstor skål.

TIP: Du kan også tilsætte en smule olivenolie.

Server
6

Anret fisk, dildsauce, kartoffelmos og salat på tallerkener.