Pandestegt sej
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pandestegt sej

Pandestegt sej

med cremet sennepssauce og blød spinatmos

Ugens fisk vil blive elsket af hele familien! Her har vi taget klassiske ingredienser og skabt et fyrværkeri af smage og farver. Vi steger sej sammen med en dejlig sennepssauce. Aftenens kartofler består af cremet kartoffelmos blandet med spinat, som giver smuk farve og ekstra god smag. En frisk salat med gulerod, kål og oregano fuldender aftenens menu.

Tags:
Kalorielet
Hvedefri
Allergener:
Fisk
Sennep
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Sej

(Indeholder Fisk)

500 g

Bagekartoffel

30 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

1 stk

Hvidløgsfed

12 g

Grov sennep

(Indeholder Sennep)

75 g

Spidskål, skåret

½ g

Oregano, tørret

1 stk

Gulerod

100 g

Mornaysauce

(Indeholder Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Mælk (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 3)

½ dl

Vand (trin 3)

¼ tsk

Sukker (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)531 kcal
Energi (kJ)2221 kJ
Fedt22.2 g
Mættet fedt6.1 g
Kulhydrat54.9 g
Sukker9.8 g
Protein29.8 g
Salt9.4 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Lav kartoffelmos
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog. 

Skræl kartoffel, og skær i tern. Skræl hvidløg. 

Kog kartoffel og hvidløg i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på. 

TIP: Tilsæt en klat smør for en ekstra cremet mos. 

Forbered grøntsager
2

Imens, skyl spinat under koldt vand i et dørslag.

Riv gulerod (uskrællet) groft.

Lav kålsalat
3

Bland gulerod, spidskål [1/2 pose, 2 stk], oregano [1/2 pakke, 2P], olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.

Bland mornaysauce, sennep, vand [1/2 dl | 1 dl], sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et stort nip salt og peber i en lille skål.

Steg fisk
4

Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt og peber.

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg fisk i 2-3 min på en side.

Tilsæt sennepssauce
5

Sænk til middel varme, vend fisk, og tilsæt sennepssauce. 

Lad simre i 2-3 min, eller indtil saucen er varm og fisken er gennemstegt.

Imens, vend spinat i gryden med kartoffelmos.

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Server
6

Anret fisk, spinatmos og kålsalat på tallerkener. 

Top fisk med sennepssauce.