
Pandestegt sej
med cremet sennepssauce og blød spinatmos
Ugens fisk vil blive elsket af hele familien! Her har vi taget klassiske ingredienser og skabt et fyrværkeri af smage og farver. Vi steger sej sammen med en dejlig sennepssauce. Aftenens kartofler består af cremet kartoffelmos blandet med spinat, som giver smuk farve og ekstra god smag. En frisk salat med gulerod, kål og oregano fuldender aftenens menu.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
250 g
Sej
(Indeholder Fisk)
500 g
Bagekartoffel
30 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
1 stk
Hvidløgsfed
12 g
Grov sennep
(Indeholder Sennep)
75 g
Spidskål, skåret
½ g
Oregano, tørret
1 stk
Gulerod
100 g
Mornaysauce
(Indeholder Mælk)
Ikke inkluderet i din måltidskasse
3 spsk
Mælk (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
½ dl
Vand (trin 3)
¼ tsk
Sukker (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
Fremgangsmåde

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartoffel, og skær i tern. Skræl hvidløg.
Kog kartoffel og hvidløg i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
TIP: Tilsæt en klat smør for en ekstra cremet mos.

Imens, skyl spinat under koldt vand i et dørslag.
Riv gulerod (uskrællet) groft.

Bland gulerod, spidskål [1/2 pose, 2 stk], oregano [1/2 pakke, 2P], olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.
Bland mornaysauce, sennep, vand [1/2 dl | 1 dl], sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et stort nip salt og peber i en lille skål.

Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt og peber.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg fisk i 2-3 min på en side.

Sænk til middel varme, vend fisk, og tilsæt sennepssauce.
Lad simre i 2-3 min, eller indtil saucen er varm og fisken er gennemstegt.
Imens, vend spinat i gryden med kartoffelmos.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Anret fisk, spinatmos og kålsalat på tallerkener.
Top fisk med sennepssauce.