Vores måltidskasserHjælpecenterGavekort
Pandestegt laks
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pandestegt laks

Pandestegt laks

med cremet sennepssauce og pestokartofler

Laks er en fantastisk fisk, som de fleste elsker, både store og små. I aften steger vi laks til perfektion, og topper den derefter med en vidunderlig sennepssauce med ingefær og fløde. Spændende tilbehør er kogte kartofler som blandes med persillepesto, skalotteløg og rucola.

Tags:
Hvedefri
Max 50g kulhydrater
Allergener:
Fisk
Mælk
Selleri
Sennep
Sulfitter
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

400 g

Små kartofler

1 pose

Bredbladet persille

40 g

Rucola

½ stk

Citron

½ pakke

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

20 g

Honning-sennepsdressing

(Indeholder Sennep, Sulfitter, Æg)

1 stk

Skalotteløg

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

1 stk

Hvidløgsfed

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt (trin 2)

2 spsk

Olivenolie (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

1 spsk

Smør (trin 5)

3 spsk

Mælk (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3599 kJ
Kalorier (kcal)860 kcal
Fedt61.5 g
Mættet fedt17.6 g
Kulhydrat39.7 g
Sukker8.5 g
Protein35.6 g
Salt2.4 g

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog kartofler
1

Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.

Kog kartofler i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.

Krydr med salt og peber, og stil til side med låg på.

Forbered råvarer
2

Imens, skyl rucola. 

Pres eller hak hvidløg fint.

Hak persille fint. 

Skær citron [½ stk, 2P] i både.

Skær skalotteløg i tynde skiver. 

Bland skalotteløg og salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] i en lille skål. 

Lav pesto
3

Bland persille, hvidløg, finrevet ost og olivenolie [2 spsk I 4 spsk] i en anden lille skål. 

 Steg laks
4

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Dub laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt.

Steg med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend laks, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.

Overfør til en tallerken.

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten. 

Lav sennepssauce
5

Smelt smør [1 spsk I 2 spsk] i samme stegepande på middel varme. 

Tilsæt honning-sennepsdressing, grøntsagsbouillon, madlavningsfløde [1/2 pakke, 2P] og mælk [3 spsk | 6 spsk], og lad simre i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.

Vend persillepesto, skalotteløg og rucola i gryden med kartofler. 

Server
6

Anret laks og pestokartofler på tallerkener. 

Top laks med sennepssauce.