Kylling og kartofler kan laves på mange måder. Prøv denne spændende opskrift med mange forskellige smage. Vi ovnsteger kyllingen saltimbocca-style med salvieblade og prosciutto. Vi serverer kartofler i form af grov kartoffelmos med bid. Vidunderligt tilbehør er dejlig hvidløgssauce, spinat og ovnbagte gulerødder og løg.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Kartofler
2 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Løg
1 stk
Gulerod
1 pose
Salvie
60 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
280 g
Kyllingebryst
25 g
Prosciutto
3 spsk
Mælk (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
1 spsk
Smør (trin 5)
½ spsk
Hvedemel (trin 5)
1 dl
Vand (trin 5)
¼ tsk
Sukker (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog. Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern, og kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber. Mos groft med en kartoffelmoser eller gaffel. Tilsæt eventuelt en klat smør, og stil til side med låg på.
Pres eller hak hvidløg fint. Skær løg i 1 cm både. Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm stave. Hak halvdelen af salvie fint. Skyl spinat under koldt vand i et dørslag.
Krydr kylling med et nip salt. Placer hele salvieblade ovenpå, og fold prosciutto [1/2 pakke, 2P] rundt om.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stegepande på middelhøj varme. Steg kylling i 2 min på hver side, eller indtil brunet. Overfør kylling, gulerod og løg til en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 11-12 min, eller indtil gennemstegt. Tag bagepladen ud af ovnen, og vend grøntsager med spinat. Smag til med salt og peber. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i samme stegepande på middel varme. Steg hvidløg og salvie i 30 sek. Tilsæt hvedemel [1/2 spsk | 1 spsk], og lad simre under omrøring i 30 sek. Tilsæt vand [1 dl | 2 dl] og sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk] under omrøring. Krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et stort nip peber, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.
Anret kartoffelmos på tallerkener. Øs sauce over. Top med kylling. Server med grøntsager.