HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPandestegt Kyllingesaltimbocca
topBanner
Pandestegt kyllingesaltimbocca

Pandestegt kyllingesaltimbocca

med grov kartoffelmos og ovnbagte grøntsager

Kylling og kartofler kan laves på mange måder. Prøv denne spændende opskrift med mange forskellige smage. Vi ovnsteger kyllingen saltimbocca-style med salvieblade og prosciutto. Vi serverer kartofler i form af grov kartoffelmos med bid. Vidunderligt tilbehør er dejlig hvidløgssauce, spinat og ovnbagte gulerødder og løg.

Tags:Under 650 kcalBørnevenligKlimavenlig
Allergener:

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid35 minutter
35 minutter
SværhedsgradLet
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Kartofler

2 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Løg

1 stk

Gulerod

1 pose

Salvie

60 g

Spinat

(Kan indeholdeSelleri)

280 g

Kyllingebryst

25 g

Prosciutto

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Mælk (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

1 spsk

Smør (trin 5)

½ spsk

Hvedemel (trin 5)

1 dl

Vand (trin 5)

¼ tsk

Sukker (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 5)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2405 kJ
Kalorier (kcal)575 kcal
Fedt19.61 g
Mættet fedt7.2 g
Kulhydrat54.93 g
Sukker10.6 g
Protein45.21 g
Salt2.7 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Stegepande
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog. Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern, og kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber. Mos groft med en kartoffelmoser eller gaffel. Tilsæt eventuelt en klat smør, og stil til side med låg på.

 

2

Pres eller hak hvidløg fint. Skær løg i 1 cm både. Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm stave. Hak halvdelen af salvie fint. Skyl spinat under koldt vand i et dørslag.

 

3

Krydr kylling med et nip salt. Placer hele salvieblade ovenpå, og fold prosciutto [1/2 pakke, 2P] rundt om.

4

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stegepande på middelhøj varme. Steg kylling i 2 min på hver side, eller indtil brunet. Overfør kylling, gulerod og løg til en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 11-12 min, eller indtil gennemstegt. Tag bagepladen ud af ovnen, og vend grøntsager med spinat. Smag til med salt og peber. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

 

5

Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i samme stegepande på middel varme. Steg hvidløg og salvie i 30 sek. Tilsæt hvedemel [1/2 spsk | 1 spsk], og lad simre under omrøring i 30 sek. Tilsæt vand [1 dl | 2 dl] og sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk] under omrøring. Krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et stort nip peber, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.

 

6

Anret kartoffelmos på tallerkener. Øs sauce over. Top med kylling. Server med grøntsager.